Aşa cum a promis primarul Ilie Păducel, / Vadul de trecere a fânului şi animalelor peste Jieţ a fost făcut în termenul stabilit. Problemele continuă însă…

208
de Corneliu BRAN
În urmă cu circa două săptămâni vă anunţam că primarul Ilie Păducel doreşte ca până la construcţia podului de pe Jieţ, unde primăria are demersurile de avizare şi finanţare înaintate (pod care va fi construit în primăvara anului viitor), să se amenajeze un vad de trecere pentru cele câteva zeci de familii care-şi aduc fânul şi animalele din munte spre gospodării.
Primarul Petrilei dădea ca termen de amenajare a acestui vad ziua de luni, săptămâna aceasta. Cum noi n-am uitat, l-am întrebat pe edil dacă şi-a respectat promisiunea. „Da, întotdeauna îmi respect pro­misiunile faţă de cetăţeni. Numai că am respectat-o doar pe trei sfert, cum s-ar zice, deoarece un sfert nu-mi aparţine”. Cerându-i să ne lămurească, primarul Păducel ne-a declarat: „Am amenajat peste apă vadul de care v-am spus. Este a doua oară când amenajăm vadul după inundaţiile din vară, dar săptămânile trecute a venit din nou Jieţul destul de mare şi ne-a stricat treaba. Acum am refăcut vadul de trecere, pentru ca familiile să poată să-şi ducă la gospodării fânul. Am nivelat şi pe malul drept al apei până la grădina domnului Gheorghe Cioarcă, proprietarul terenului respectiv. Care, din păcate, nu vrea să-şi mute gardul ca oamenii să poată trece cu fânul. De asta spuneam că un sfert de treabă nu-mi aparţine… Astăzi am fost în zonă cu domnul prefect Sorin Vasilescu, am stat de vorbă în teren cu cei care lucrează la drum şi cu cei de la Apele Române, cu domnul inginer Sorin Corici.
Proble­ma s-ar rezolva rapid dacă familia Cioarcă ar fi de acord. Oricum, noi ne-am făcut treaba: am făcut cum am promis vadul de trecere. Rămâne să vedem cum se va încheia această problemă. Am fost personal la familia Cioarcă.
Nu l-am găsit acasă pe domnul Gheorghe, am stat însă de vorbă cu soţia dumnealui. Mi-a spus: Nu cedăm domnule primar, că nu vrem să le dăm satisfacţie celor care şi-au bătut joc de noi. Sunt ceva discuţii şi probleme mai vechi… Eu, totuşi, mai încerc să-i conving să mute gardul, ca să se poată trece. Oricum, vom face podul, la primăvară, până atunci ei pot să-şi rezolve problemele, căzând la o înţelegere. Aşa ar fi cel mai bine: să discute şi să cadă de acord. Vom vedea”.

 

Comenteaza

Comenteaza