de Corneliu BRAN
Dornică probabil să meargă la acţiunile dedicate Zilelor Oraşului Petrila, de sâmbătă seara, care se desfăşurau câteva sute de metri mai încolo, venerabila doamnă din imagine, foarte bolnavă, a încercat să treacă strada, regulamentar, pe la trecerea de pietoni.
Numai că, dezorientată la un moment dat din cauza vede­rii slabe şi abia mai sprijinindu-se de cârje, mai să cadă, bătrâna s-a oprit cam la jumătatea zebrei. Moment în care, un şofer atent, care oprise în faţa trecerii de pietoni, s-a dat rapid jos din maşină, a avertizat şoferii din spatele maşinii sale că se duce să o ajute pe femeie, după care chiar a făcut nobilul gest. După ce a ajutat-o pe doamna de vârsta a treia să treacă strada şi a întrebat-o dacă se simte bine, omul a revenit în maşină şi a plecat liniştit, urmat de şirul celorlalte maşini. Să recunoaştem, un gest cum rar ne-a fost dat să vedem.
Nu ştim cine este şoferul de omenie, dar cunoaştem următoarele indicii: o Dacie Logan albastră, cu numărul de înmatriculare HD-06-TIW.
Felicitări, domnule conducător auto şi din partea noastră!

Comenteaza

Comenteaza