Asta înseamnă să fii OM!

273
de Corneliu BRAN
Dornică probabil să meargă la acţiunile dedicate Zilelor Oraşului Petrila, de sâmbătă seara, care se desfăşurau câteva sute de metri mai încolo, venerabila doamnă din imagine, foarte bolnavă, a încercat să treacă strada, regulamentar, pe la trecerea de pietoni.
Numai că, dezorientată la un moment dat din cauza vede­rii slabe şi abia mai sprijinindu-se de cârje, mai să cadă, bătrâna s-a oprit cam la jumătatea zebrei. Moment în care, un şofer atent, care oprise în faţa trecerii de pietoni, s-a dat rapid jos din maşină, a avertizat şoferii din spatele maşinii sale că se duce să o ajute pe femeie, după care chiar a făcut nobilul gest. După ce a ajutat-o pe doamna de vârsta a treia să treacă strada şi a întrebat-o dacă se simte bine, omul a revenit în maşină şi a plecat liniştit, urmat de şirul celorlalte maşini. Să recunoaştem, un gest cum rar ne-a fost dat să vedem.
Nu ştim cine este şoferul de omenie, dar cunoaştem următoarele indicii: o Dacie Logan albastră, cu numărul de înmatriculare HD-06-TIW.
Felicitări, domnule conducător auto şi din partea noastră!

Comenteaza

Comenteaza