Aurel Anghel, directorul general al SNÎMVJ: / „Pleacă din sistem, începând cu 1 iulie, 225 de persoane”

370
de Corneliu BRAN
Deşi au tot apărut liste şi s-a vorbit destul de clar care este situaţia legată de ieşirea din sistem de la 1 iulie a celor 225 de angajaţi ai Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului, există la nivel de comunicare oarece probleme de confuzie. Şi nu din cauza conducerii societăţii, ci din motive oculte…
Plăţile compensatorii la 15 iulie
Ca să clarificăm orice zvon sau dubiu apărut pe piaţă ne-am adresat directorului general al SNÎMVJ, ing. Aurel Anghel. Acesta ne-a declarat: „Lucrurile sunt destul de clare şi nu există loc de interpretări, pleacă din sistem, începând cu 1 iulie, 225 de persoane. Acum, la ora la care vorbim, aceşti angajaţi sunt în preaviz, după care urmează să plece. Miercurea trecută, după cum ştiţi, a ieşit atât ordonanţa de urgenţă, cât şi Hotărârea de Guvern cu privire la veniturile de completare. Deci, o parte din cei 225 de oameni care nu îndeplinesc condiţiile de pensionare vor beneficia de venit de completare şi de ajutor de şomaj, sumă totală care va fi undeva la 1.800 lei. Am făcut demersuri pentru obţinerea banilor pentru disponibilizaţi, vorbesc de plăţile compensatorii, care vor fi plătite în mod aproape sigur la 15 iulie. Fiecare disponibilizat va primi net 319 milioane lei vechi şi nu se pune problema să se întârzie plata acestor plăţi compensatorii”.
Minerii petrileni rămaşi în sistem se pot transfera doar la Paroşeni şi Uricani!
Despre politica de transferuri a minerilor angajaţi la Mina Petrila, după ce mina va fi închisă, directorul general Anghel ne-a declarat: „Legat de transferu­rile către CEH, cum unii dintre angajaţii minelor noastre şi-ar dori, am discutat problema aceasta cu directorul general Constantin Jujan. Acesta mi-a spus că în momentul de faţă au o firmă care va face la CEH un program de restructurare. Acest program de restructurare va avea la concluzii, ca orice astfel de program, necesitatea de noi angajări sau reducere de personal. Vom vedea ce va fi. Din punctul de vedere al societăţii pe care o conduc, dacă dorim să ne desfăşurăm activitatea în continuare în bune condiţii, până în 2017, la final, când va înceta activitatea Mina Uricani, o să avem nevoie de personalul direct productiv de la Petrila care rămâne, dar şi de lăcătuşi şi electricieni de la sectorul general şi de la sectorul transport. Avem nevoie de ei pentru că, odată cu aceste disponibilizări pleacă personal de la toate trei minele, nu doar de la Mina Petrila. Şi atunci, ca să funcţionăm în condiţii de securitate şi siguranţă nu putem să lăsăm oamenii să plece, şi societatea noastră să rămână fără posturi acoperite”.

 

Comenteaza

Comenteaza