Petrila. Autoritățile locale și județene, mână de la mâna ecologizarea zonei unde a fost groapa de gunoi

297

Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara și cei ai Primăriei Petrila s-au întâlnit pentru închiderea actualei gropi de gunoi și pentru a da startul lucrărilor de ecologizare.

„Astăzi (n.r. marți) împreună cu reprezentanți de la Consiliul Județean din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pe partea de deșeuri am scos și am predat amplasamentul fostei gropi de gunoi sau a depozitului neconform de pe Dealul Maleia din orașul Petrila. Au început lucrările în urmă cu două luni jumate, aproape trei. A fost licitată lucrarea de către Consiliul Județean pentru închiderea depozitului neconform. Licitația a fost inclusiv cu proiectare, iar aceasta s-a făcut în cele trei luni de când s-a finalizat procedura și acum au început lucrările de închidere propriu-zisă la groapa de gunoi”, a declarat, pentru GDD, Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila.

Autoritățile se ocupă de această problemă și îi vor scăpa pe locuitorii din zona Maleia de mirosul neplăcut, cu ajutorul montării a unor țevi care preiau gazele rezultate din fermentația gunoaielor.

„Gunoiul se relochează pe o altă suprafață, această groapă era pe o suprafață de aproximativ 4 hectare. Toate deșeurile se relochează pe o suprafață de 1,3 hectare și vor fi împrejmuite cu gazon. După aceea urmează o procedură de compactare a unor straturi piatră și de nisip, vor fi puse și niște țevi care vor prelua gazele rezultate din fermentarea gunoiului și care urmează să fie arse într-un incinerator. Terenul va fi împrejmuit cu pământ vegetal și se va pune gazon peste”, a mai spus viceprimarul.

Lucrările au un termen de 11 luni de la finalizarea proiectării, însă constructorii au precizat că dacă nu sunt probleme până la sfârșitul anului vor să înceheie lucrarea.

Iulia BĂLUȘĂ

Comenteaza

Comenteaza