Petrila / Autoritățile tolerează transformarea blocului 5 de pe strada 22 Decembrie într-un focar de infecție

368
 Cătălin DOCEA

Preocupările unei locatare de a aduna toate gunoaiele posibile (cartoane, lăzi, PET-uri etc.) în scara blocului i-au adus la disperare pe locatarii blocului 5, scara a II-a, imobil situat pe strada 22 Decembrie din Petrila.

Femeia adună și depozitează în scara blocului aproape tot ce îi trece prin mână, blocând astfel accesul proprietarilor către boxele (intabulate, pentru care plătesc taxe și impozite) de la subsolul blocului.

Singura mișcare concretă s-a făcut în vremea primarului Păducel, când oamenii administrației locale au eliberat accesul, adunând din scară ditamai camionul cu deșeuri. De atunci, nimic. Locatara și-a reluat obiceiurile pestilențiale, scara blocului amintit devenind un focar de infecție, dar și un potențial pericol. Și asta pentru că o flacără deschisă, oricât de mică, ar transforma totul în scrum. Risc pe care angajații tuturor instituțiilor sesizate până în prezent par că vor să și-l asume…

În mod evident, interesele locatarilor sunt afectate întrucât, așa cum am arătat, nu pot folosi boxele aferente apartamentelor. Spații intabulate, boxe pentru care achită impozite și taxe locale!

Din motive clare de tot, în scară pute ca dracu’! De-a lungul timpul, mai multe instituții au luat problema în mâini și n-au rezolvat absolut nimic: Primăria orașului Petrila, Poliția orașului Petrila, Poliția Locală Petrila, Direcția de Sănătate Publică…

Culmea e că fiecare instituție din rândul celor menționate nu se vede competentă să rezolve problema. Iar locatarii sunt plimbați de la o instituție la alta.

Este evident că nimeni nu este realmente preocupat să rezolve problema. Mă întreb însă dacă durerea în cur în rândul instituțiilor amintite ar fi la fel de mare dacă, de mâine, locatara strângătoare și-ar face cuib în ușa instituțiilor amintite? Să le pută dumnealor, la nas, toate gunoaiele din oraș. Să riște în orice secundă un incendiu nimicitor. Să li se împută murătura pentru că nu pot ajunge la ea. Și tot așa.

Comenteaza

Comenteaza