Brătianu, cartier rezidențial

326

Primarul orașului Petrila, Ilie Păducel, susține că după ce va fi finalizat proiectul de asfaltare a străzilor, cartierul Brătianu va deveni unul rezidențial. Edilul spune că aici a fost introdus gazul, ApaServ a introdus rețeaua de apă și cea de canalizare, iar acum administrația locală lucrează deja la asfaltarea străzilor.

Proiectul integrat de asfaltare a drumurilor din Petrila, început în urmă cu câțiva ani, a ajuns pe final, primarul Ilie Păducel susținând că trebuie finalizat în acest an.

Ediul afirmă că la acest moment se lucrează la asfaltarea străzilor din cartierul Brătianu și spune că acesta va deveni o zonă rezidențială.

”Brătianu va fi o zonă rezidențială. A fost introdusă canalizarea, există rețea de apă, am introdus gazul și acum asfaltăm”, a declarat, miercuri, pentru Gazeta de Dimineață, Ilie Păducel, primarul orașului Petrila.

În această zonă, de-a lungul anilor, localnicii au fost nemulțumiți în special de situația dezastruoasă a străzilor, reclamând în nenumărate rânduri că primăria nu aduce nici măcar o mașină de piatră pe străzile în care noroiul ajungea până la glezne.

Ilie Păducel, primarul Petrilei, spune că se lucrează la asfaltarea a 12 străzi în cadrul proiectului integrat care beneficiază de bani europeni și care a fost accesat în urmă cu câțiva ani.

Primăria Petrila a scos, la începutul anului trecut, la licitaţie străzile ce mai trebuie asfaltate din proiectul integrat Cap de linie Petrila – Cap de linie Lonea. Proiectul a fost întârziat, potrivit primarului Ilie Păducel, de corecţia financiară aplicată de minister. Administrația locală a câștigat procesul, astfel că a primit, anul trecut, înapoi peste 5 milioane de lei.

Restul de execuţie din proiectul integrat care presupune modernizare străzi şi parcări în zona Cap de linie Petrila – Cap de linie Lonea are o valoare estimată, fără TVA, de 29.201.064 lei. Proiectul integrat prevede şi camere de supraveghere pe străzile reabilitate, cele de la Cap de linie Petrila, cap de linie Lonea, zona Brătianu și se referă la peste 30 de kilometri de drum ce trebuie asfaltaţi.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza