Petrila / Cadouri de la moşul

279
de Corneliu BRAN
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, peste 2.000 de pachete cu dulciuri vor fi puse la bătaie de autorităţile locale. Toţi cei peste 1.900 de copii şi tineri până în 18 ani ai Petrilei vor primi din partea moşului un cadou.
„Noi suntem Spiriduşii lui Moş Crăciun, cel puţin aşa ne place să credem că suntem de sărbători, atunci când vrem să îi facem pe toţi copiii fericiţi şi asta ne dă un sentiment plăcut. Am pregătit deja pachetele pentru copiii cu handicap grav, pentru asistenţii personali şi pentru toţi copiii cu ajutor social până la vârsta de 18 ani. Este vorba de 370 de pachete. Anul acesta copiii vin şi ne cântă o colindă, chiar vineri, iar noi le dăm pacheţelele. Dintre acestea, 50 merg spre tinerii de la Salvaţi Copiii Petrila, plus alte câteva zeci spre copiii aflaţi în tutelă sau în plasament. Pacheţelele sunt cu dulciuri şi au fost achiziţionate la nivel de primărie, cu acordul consiliului local. În afară de dulciuri, copiii vor primi şi mere. Povestea cu merele e simplă şi mă bucur că a apărut acum, înainte de sărbători. Ne-au contactat cei de la Crucea Roşie, prin domnul primar, doamna Grecea spunându-ne că o să primească de la APIA Bacău câteva tone de mere pentru Valea Jiului. Vor fi date celor de la asistenţa socială de la Petroşani, de la Vulcan şi de la Petrila, printr-o donaţie făcută de cei de la APIA Bacău. Astfel, la pacheţele vom adăuga şi mere, care sunt pentru copii sănătoase şi bune!”, ne-a declarat joi Susana Heljiu, directorul executiv al SPLAS Petrila.
Pe lângă cele 370 de pachete amintite de doamna Heljiu, printr-o hotărâre de consiliu local s-au alocat fonduri pentru 1.660 de pachete tuturor elevilor de la şcolile şi liceul din Petrila.

Comenteaza

Comenteaza