Carieră. Gabriel Oprea, de la vicepreședinte la Jiul Petroșani și bodyguard al lui Miron Cozma la ministrul Afecerilor Interne

251

Actualul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost, la un moment dat, foarte apropiat de Valea Jiului. La mijlocul anilor 90 Oprea i-a fost prezentat lui Miron Cozma, liderul minerilor la acea vreme, fiind angajat la clubul Jiul, dar și pentru a efectua o serie de servicii pentru cel care-i conducea pe mineri.

Din experiența profesională a ministrului Gabriel Oprea, care în perioada 1990-1993 a fost ofițer de justiție militară activ, lipsește o perioadă de 8 ani. În acest interval, timp de vreo trei ani, Oprea a avut legături strânse cu Valea Jiului. O recunoaște fostul lider al minerilor, Miron Cozma, care a declarat, sâmbătă, pentru Gazeta de Dimineață, că Gabriel Oprea a fost angajat al Clubului Jiul- dar și un fel de bodyguard al său –echipa fiind susținută financiar la acea vreme de minerii din Valea Jiului. Oprea a ajuns în Valea Jiului după ce existaseră deja două ”MINERIADE”.

”Domnul Oprea a avut mai mult decât calitatea asta (bodyguard-n.r.), a fost vicepreședinte al Clubului Jiul, angajat al Clubului Jiul și bineînțeles că mai făcea și alte servicii, nu neapărat bodyguard. Mi-au dat sindicatele bodyguarzi ca să-i apere pe alții de mine”, a spus Miron Cozma pentru Gazeta de Dimineață.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului spune că un profesor universitar i l-a recomandat pe Gabriel Oprea ca ”un tânăr de perspectivă”. De remarcat că, după afirmațiile lui Miron Cozma, Oprea a ajuns în Valea Jiului prin 95-96, adică la 2-3 ani de la momentul în care în CV-ul actualului ministru al Internelor nu mai apare nicio activitate.

”A fost un om la care țin foarte mult, profesorul universitar Neagu mi l-a recomandat ca un tânăr de perspectivă. M-a invitat la el acasă și i-am spus: „da, domnule, ce știi să faci?” Atunci chiar dădusem drumul la clubul Jiul, în perioada 95, și l-am pus vicepreședinte pe relația cu Bucureștiul în special, pentru că m-a interesat să am aici o relație cu Federația. Bineînțeles că mai făcea și alte servicii”, a completat Miron Cozma.

Sursa citată a precizat că la acea vreme, din câte știe el, Oprea nu avea și alte activități, însă nu exclude posibilitatea ca actualul ministru al Afacerilor Interne să fi fost adus lângă el de anumite servicii.

”Era vicepreședinte angajat la Clubul Jiul. Eu nu știu… Bănuiesc că din moment ce a venit la mine nu avea și alte calități că nu ar fi venit, cum spune el că avea nu știu ce bani, avea nu știu ce afaceri. E posibil să-l fi infitrat și serviciile, dar din păcate în 97 am fost arestat”, a  încheiat Cozma. După arestarea lui Cozma şi Oprea a renunţat la funcţia de vicepreşedinte al Clubului Jiul.

Fostul lider al minerilor spune că după ce a fost arestat, în 1997, colaborarea cu Gabriel Oprea ”a murit”, pentru că ”așa fac toți, uită de unde au plecat și cine i-a promovat”.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza