CEH: Negocierea CCM în impas

252

Negocierea unui nou contract colectiv de muncă la nivelul Complexului Energetic Hunedoara a ajuns într-un punct critic, după cum susțin sindicaliștii. Administrația nu are bani, sindicatul nu vrea să renunțe la drepturi, condiții în care de la 1 august e posibil ca angajații complexului să rămână cu drepturile din Contractul Individual de Muncă.

Comisia de negociere formată din sindicaliștii de la Muntele și cei ai administrației CEH nu ajung la un numitor comun în ceea ce privește noul contract colectiv de muncă. Sindicaliștii spun că este posibil, în cazul în care se ajunge la blocarea negocierilor, declanșarea grevei generale, ceea ce înseamnă oprirea activității, dar și posibilitatea ca angajații CEH să rămână doar cu drepturile din CIM.

Potrivit sindicaliștilor, administrația CEH a refuzat să prelungească CCM-ul în forma actuală, invocând lipsa banilor, administrația mergând pe reducerea de drepturi ceea ce nu este acceptat de partenerii de negociere.

 

Sindicaliștii afiliați Federației Energetica, plătiți din cotizațiile obținute de la angajații ce beneficiază de drepturile obținute de Muntele

 Contractul Colectiv de Muncă de la nivelul CEH, aplicabil până la 1 august, a fost contestat în instanță de sindicaliștii afiliați Federației Energetica condusă de Ioan Pisc. Este vorba de liderii de sindicat care sunt plătiți din cotizațiile trase de la angajații CEH care beneficiază de drepturile și facilitățile obținute de Sindicatul Muntele. Mai mult, aceiași sindicaliști se pregătesc acum să conteste la ITM o eventuală prelungire a CCM-ului. Ceea ce nu înseamnă altceva decât faptul că vor ca membrii pe care-i reprezintă să rămână doar cu prevederile din contractul individual de muncă, mult mai puține decât în CCM.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza