În Petrila, în centrul oraşului, / Stela Popescu poartă niqab-ul musulman?

309
Neobositul reporter care este Nicu Jurnalistu m-a întrebat, deunăzi, cu o maximă seriozitate, dacă îndrăgita actriţă Stela Popescu s-a convertit, cumva, la o altă religie. Deşi am fost luat prin surprindere i-am zis că nu ştiu ca faimoasa partene­ră a dlui Arşinel să fi părăsit religia ortodoxă.
Nicu mă combate şi mă roagă să-l însoţesc în zona numită, popular, „La Capra”, care se află chiar în centrul oraşului Petrila. Acolo îmi arată un panou publicitar cu o Stelă Popescu înfăşurată, pe faţă, cu ceva ce părea a fi o pânză de culoare roşie. Mă roagă să-i fac o fotografie, ca document ce nu va mai putea fi combătut. Mă execut imediat. Ofensiva lui Nicu nu se opreşte:
– Poartă d-na Stela Popescu niqab-ul pe faţă?
– Nicule, mă uimeşti. Ce ştii tu despre „niqab”?
– Totul. E o pânză ce acoperă fruntea, bărbia şi nasul, iar el e purtat doar de femeile musulmane. Important e să nu folosească „burka”. Ea acoperă întregul corp şi zona feţei, iar pentru a vedea pe unde păşesc, femeilor le sunt făcute nişte decupaje mici în zona ochilor, asemănătoare cu o plasă. În Franţa, preşedintele Nicolas Sarkozy a interzis purtarea de către femeile musulmane a portului „burka”. Alte ţări mai stau pe gânduri cum să abordeze această problemă. La Petrila, un prim pas a fost, deja, făcut…
de Mihai BARBU

Comenteaza

Comenteaza