Chiar de Ziua Naţională a României / Primarul Păducel vrea ca microhidrocentrala de pe Taia să producă

269
de Corneliu BRAN
Administraţia publică locală petrileană doreşte să le facă un frumos cadou cetăţenilor din localitate de Ziua Naţională a României – 1 Decembrie.
Este vorba de punerea în funcţiune a microhidrocentralei de pe Taia. După cum se ştie, consiliul local este partener cu firma italiană care se va ocupa de funcţionarea acestui obiectiv, 10% din valoarea energiei vândute revenind bugetului local. Cum în lunile de iarnă factura la iluminatul public ajunge şi la 1 miliard de lei vechi, această sumă va intra, după pornirea microhidrocentralei, în contul primăriei şi va acoperi aproape integral facturile la iluminatul public, atât de pe străzi, cât şi de la instituţiile publice care aparţin de primărie, inclusiv şcolile şi grădiniţele. Este clar, cu banii economisiţi, deloc puţini pentru bugetul primăriei, se vor putea face alte lucruri. De aceea, primarul Ilie Păducel susţine că acesta ar fi cel mai frumos cadou pe care l-ar putea face administraţia cetăţenilor, practic cei care alimentează din plin bugetul local prin plata taxelor şi impozitelor.
„Din 10 noiembrie şi până în 30 noiembrie vor începe probele de funcţionare a microhidrocentralei de pe Taia, care vor fi efectuate împreună cu cei de la ENEL. Dacă totul decurge normal, în decembrie microhidrocentrala va funcţiona din plin. Eu sper ca în jurul datei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, să îi putem da drumul să producă. Ar fi cel mai frumos cadou făcut petrilenilor de către administraţia publică locală de Ziua României!”, ne-a declarat primarul Petrilei.

Comenteaza

Comenteaza