Cod PORTOCALIU de CANICULĂ în județ

267

Meteorologii au extins avertizarea de cod portocaliu de caniculă vizat fiind și județul Hunedoara. Astăzi, marți, vremea se va menţine caniculară în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime ce vor atinge pe arii extinse 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Potrivit avertizării meteo, județul Hunedoara se va afla marți și miercuri sub cod PORTOCALIU de CANICULĂ.

În Maramureş, Crişana, Banat, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Transilvaniei şi al Olteniei vor fi temperaturi maxime de 37…38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Miercuri, 2 septembrie, vremea va fi în continuare caniculară în majoritatea regiunilor ţării şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35…36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, la câmpie şi la podiș.

În judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, meteorologii spun că disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime vor atinge 37…38 de grade.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza