Complexul Energetic a intrat în reorganizare. Până la finele lunii aprilie dispare structura Diviziei Miniere, minele devenind sucursale

233

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a început planul de reorganizare necesar pentru eficientizarea activității, primul pas fiind acela de a transforma unitățile miniere din puncte de lucru în sucursale, ceea ce va conduce la dispariția Diviziei Miniere, și înființarea unui serviciu care se va ocupa atât de salvatorii minieri, cât și de medicina muncii, Hotel Onix, transport și calitatea cărbunelui.

Prima etapă a planului de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara a fost finalizată, prin transformarea punctelor de lucru, reprezentate de exploatările miniere, în sucursale, cât şi prin înfiinţarea sucursalei PRESTSERV Petroşani, aceasta urmând a fi condusă de Gheorghe Mununar, cel care a asigurat conducerea Staţiei de Salvare Minieră.

Directorul Complexului Energetic Hunedoara, Constantin Jujan, a declarat, marți, pentru Gazeta de Dimineață, că PRESTSERV a fost construit pe scheletul Salvamin.

”Sucursala PRESTSERV are serviciile medicale, transportul auto, transportul pe calea ferată de la preparație și Termocentralele Mintia și Paroșeni, salvatorii minieri, salvatorii profesioniști, serviciile PRAM, laboratorul de calitatea cărbunelui și Hotel ONIX”, a precizat Constantin Jujan, directorul CEH.

Transformarea minelor în sucursale, conduce automat la desființarea Diviziei Miniere, ceea ce înseamnă directori și șefi mai puțini, precum și diminuarea personalului TESA.

”Unitățile miniere erau conduse de structura Diviziei Miniere care dubla aproape structura de conducere a complexului”, a mai precizat Jujan.

În urma reorganizării, Divizia Minieră va fi desființată, schimbarea urmând să fie aplicată de la finele lunii aprilie, odată cu intrarea în vigoare a noii organigrame. Măsura va conduce la reduceri de costuri și de posturi TESA.

Următoarea etapă a reorganizării va fi cea a restructurării, urmând a fi efectuate disponibilizări de la toate nivelele. CEH are prognozate pentru acest an un număr de 540 de disponibilizări.

În urma reorganizării CEH va avea un număr de șapte sucursale (patru sucursale miniere, două sucursale energetice şi sucursala de prestări servicii) şi 10 puncte de lucru.

 

 

 

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza