Concedieri colective în tranșe. Primii disponibilizați de la SNÎMVJ vor ieși din sistem în iulie

231

Primele ieșiri din sistem de la nivelul SNÎMVJ vor avea loc începând cu data de 1 iulie. Conducerea SNÎMVJ și cea a sindicatului Huila s-au întâlnit, luni, pentru o primă informare legată de planul de disponibilizare pentru anul 2015.

Concedierile colective se vor face în două etape. Primele ieșiri din sistem se vor face începând cu data de 1 iulie, urmând ca a doua tranșă de disponibilizați să părăsească sistemul începând cu data de 1 decembrie.

”Am făcut niște sondaje și oamenii și-au manifestat dorința de a pleca. Luni ne vom  întâlni cu sindicatul pentru a urma pașii pe legislație pentru inițierea hotărârii de Guvern necesară disponibilizărilor întrucât personalul disponibilizat de la SNÎMVJ beneficiază și de venit în completare”, a spus, marți, pentru GDD, Aurel Anghel, directorul SNÎMVJ.

Anul acesta la minele neviabile ar trebui făcute peste 700 de disponibilizări, însă dacă ar pleca atoate aceste persoane nu ar mai avea cine lucra. În aceste  condiții, conducerea societății vrea să obțină acceptul de a disponibiliza pe parcursul lui 2015 doar 350 de persoane. Astfel că după disponibilizările din vară se va ști câte mai trebuie făcute în iarnă.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza