Conform vicepremierului Dragnea, / Reabilitările termice ale blocurilor vor continua mai bine decât până acum. La anul…

234
L-am întrebat duminică pe ministrul Dragnea, aflat în Valea Jiului în campanie electorală: „Domnule ministru, probabil aţi văzut cum arată o mare parte din blocurile din Petroşani. Situaţii asemănătoare veţi vedea şi la Vulcan şi Lupeni, dar şi la Uricani, Aninoasa şi, parţial, Petrila. Ţinând cont că în exerciţiul financiar 2014-2020 sunt puşi bani la bătaie şi pentru aceste lucrări, poate Valea primi sprijin mai mare de la Ministerul Dezvoltării?”.
„Sunt pregătite resursele pentru reabilitarea blocurilor pe următoarea perioadă de timp. Vor fi alocate în acest sens şi fonduri europene, dar şi fonduri de la minister, de asta am şi simplificat, de fapt, şi procedurile. La anul, sigur, şi Valea Jiului va beneficia de astfel de fonduri. Noi susţinem această reabilitare din mai multe motive… În primul rând, se diminuează în timp facturile la încălzire termică. Şi, de ce nu, localităţile noastre capătă un aspect civilizat, plăcut. Fiţi siguri că şi în Valea Jiului localităţile dumneavoastră vor beneficia de astfel de finanţări de proiecte, chiar şi astăzi am discutat această problemă cu cei de-aici”, ne-a răspuns ministrul Dragnea.
Până atunci, dacă lucrurile vor sta aşa, mai rămâne ca în toate localităţile din Valea Jiului, în cartiere, acolo unde nu există înfiinţate asociaţii de proprietari, să se facă acest lucru, altfel este imposibil ca blocurile ce nu fac parte din asociaţie să poată fi trecute de administraţiile locale la un astfel de proiect. Un sprijin în acest sens l-ar putea da chiar primăriile. Care n-ar strica să organizeze vreo câteva întâlniri cu cetăţenii pe această temă, întinzându-le o mână de ajutor în întocmirea dosarelor şi arătându-le, cu subiect şi predicat, care sunt paşii de urmat.
de Corneliu BRAN

 

Comenteaza

Comenteaza