Consilierii locali petrileni au scuturat bugetul local și a picat o hală

283
de Ziarul Vaii Jiului

Votarea bugetului local pentru anul 2016 a fost cu mari tensiuni la Petrila. Propunerea prezentată nu a fost pe placul tuturor consilierilor. Opoziția a venit la ședința aceasta, nu s-a mai dat lovită, absentând, ceea ce este un fenomen aplaudabil, având în vedere că sunt aleși pentru a fi prezenți la ședințe. A venit și cu o idee care nu este rea deloc, în esență, dar care a dezechilibrat un pic bugetul inițial. Primarul a cedat modificărilor, fără prea multe contre, pentru că era absolut necesar ca bugetul să fie votat.

Hala cui?

Vorbind la subiect, consilierii din opoziție au dorit realizarea, din banii bugetului pe anul 2016, a unei hale destinată dezvoltării activității eventualilor investitori. Cum spuneam, în esență, ideea nu este rea. Însă este gândită stângaci și sperăm să nu însemne doar o pierdere de bani. În primul rând, atunci când se realizează un parc industrial, o hală industrială se pregătește un teren pentru investitori, și trebuie menționat explicit pentru cine se realizează investiția. Administrația unei localități trebuie să investească în acest obiectiv doar dacă deja a identificat investitorul care să dorească să investească în zonă și, în funcție de cerințele lui, să fie pregătită o hală, construită și amenajată conform parametrilor transmiși de investitor. Așadar, consilierii locali, dacă au identificat un investitor și doresc să-l ajute, ar fi trebuit să facă cunoscut acest lucru, pentru a ști exact în ce va consta investiția. Hala va trebui efectiv croită în funcție de nevoile unui eventual investitor, altfel este să acorzi investitorului un teren preferat, cu toate utilitățile asigurate, unde el să poată să dezvolte o afacere.

Banii pentru hala destinată investitorilor au fost luați de la capitolul salubrizare, întreținere zone verzi și parcuri, cultură, religie, publicitate.

Bugetul este de 27.000.000 lei (270 miliarde lei vechi). ”Am primit sume de echilibrare, de la finanțe – 41 miliarde lei vechi, de la Consiliul Județean Hunedoara – 5 miliarde de lei vechi. Nu avem bani pentru tot anul la toate capitolele, dar ținând cont că în fiecare an depășim încasarea și putem rectifica bugetul, zic că vom reuși cu rectificări să realizăm obiectivele. Primăria Petrila a reușit cu ajutorul specialiștilor care lucrează în instituție să încheiem fără datori și chiar cu excedent de 4.000 lei”, a explicat primarul Ilie Păducel.

Comenteaza

Comenteaza