Corpul de Control de la CEH, la mina Lonea. O sesizare anonimă indică furtul unor materiale

254

Corpul de Control al directorului general de la CEH verifică o sesizare care indică mai multe nereguli la mina Lonea. Conducerea complexului confirmă existența plângerii.

De ani de zile sunt reclamate furturile de materiale de la unităţile miniere şi nimeni, dar nimeni, nu face nimic. Furturile se realizează prin două metode. Fie materialele nu ajung faptic la unităţile miniere şi cicruitul hârtiilor se realizează prin complicitatea comisiilor de recepţie, fie pur şi simplu sunt scoase din perimetrul unităţii tot cu sprijin din interior. Directorii  Complexului Energetic Hunedoara susțin că nu știu nimic despre furturile de la unitățile miniere, chiar dacă acestea au fost reclamate de ortaci pe parcursul acțiunilor de protest de anul trecut. Recent, o sesizare anonimă trimisă la CEH reclamă, potrivit informațiilor GDD, că şefii unităţii miniere de la Lonea ar favoriza sustragerea de materiale, printre care și plasă de sârmă. În urma sesizării, Corpul de Control al directorului general al CEH face verificări la unitatea minieră, însă directorul Aurel Niculescu susține că documentul nu face referire la conducere, respectiv la directorul de la Lonea.

”Am primit o sesizare în legătură cu un salariat care nu ar îndeplini condițiile de intrare în subteran, care suferă de o boală și dacă e vorba de aceea sesizare, vorbește la un moment dat de ceva ce face trimitere și la ceva ingineri șefi. Am dat-o în verificarea Corpului de Control. Vorbește (sesizarea-n.r.) mai mult de alte două persoane, nici nu le-am reținut numele, e un inginer și o doamnă. Acest salariat care nu îndeplinește condițiile din punct de vedere al sănătății să intre în subteran, are nevoie de îngrijiri speciale în anumite momente, ar fi pontat în subteran și și-ar desfășura activitatea în mare parte în alte locuri de muncă. Cele două persoane l-ar încuraja, îl protejează, îl pontează în subteran. Lucrează și în subteran, dar nu în permanență și prezintă un pericol pentru ceilalți ortaci”, a spus, luni, pentru Gazeta de Dimineață, Aurel Niculescu, directorul general al CEH.

Nu este pentru prima dată cândi minerii reclamă furturi de materiale de la mina Lonea. Oamenii știu că șefii își fac case cu șină, plasă, scânduri, și tot ce mai găsesc pe la mină, însă până acum nimeni nu a fost prins în fapt sau reclamat oficial. Directorii minerilor o țin însă una și bună: NU ȘTIU. În decembrie, la ultima acțiune de protest a minerilor, cei de la Lonea și-au întrebat superiorii ce căuta o mașină privată în incinta unității miniere, parcată într-un loc mai mult decât strategic. Răspunsul directorilor a fost și atunci invariabil: nu știu.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza