Petrila. Cum se spală ex-viceprimarul Jurca pe mâini de falimentul Edil Urban Serv SA

400
de Cătălin DOCEA
Prin vocea actualului viceprimar, Dorin Curtean, noua echipă din fruntea administraţiei locale petrilene pune posibilul faliment al Edil Urban Serv SA Petrila, societate de interes local, totalmente în cârca fostului primar Ilie Păducel. Vorbele lui Curtean, vizibil mânat de dorinţa de răzbunare şi atât, nu amintesc despre faptul că, între 2012 şi 2016, şi actualul primar Jurca a fost parte a actului administrativ la Petrila. Cu alte cuvinte, dacă e să arătăm cu degetul, nu-l prea putem rata pe Vasilică Jurca, lunar recompensat regeşte pentru calitatea de viceprimar.
Dorin Curtean uită că, în 28 aprilie 2015, chiar Vasilică Jurca era cel care promitea dezvoltarea societăţii prin “deschiderea unei staţii PECO şi a unui depozit de materiale de construcţii”, dar şi participarea Edil Urban Serv SA Petrila la licitaţiile de reabilitare termică a imobilelor. Ce a făcut Jurca pentru respectarea promisiunilor menţionate? Nimic. A avut vreo declaraţie publică în care arăta că are soluţii pentru Edil Urban Serv SA, dar nu a fost lăsat să le pună în aplicare? Nicidecum.
Astăzi, când nu poate dormi noaptea de grijă pentru locurile de muncă ale angajaţilor societăţii de interes local, viceprimarul Curtean nu suflă o vorbă despre faptul că, tot în aprilie 2015, aleşii PSD, în frunte cu viceprimarul de la acea vreme, Vasilică Jurca, doreau umflarea organigramei cu un nou post de conducere, unul „cu dedicaţie”. Li s-au împotrivit atunci primarul Păducel, dar şi consilierii PNL, în frunte cu Doiniţa Bălănesc. Care Doiniţa, preocupată şi ea de soarta localităţii de nu mai poate, a lăsat la o parte interesul public şi s-a predat acolo unde, temporar, îi este mai bine: la PSD. Cu alte cuvinte, preocuparea pentru interesul public s-a diluat imediat ce, la mijloc, a apărut interesul personal.
Deşi a cunoscut cu exactitate situaţia Edil Urban Serv SA Petrila, actualul primar a preferat să doarmă în biroul său călduţ din sediul administraţiei locale. Acum, prin vocea viceprimarului Curtean, spune că iminentul faliment al Edil Urban Serv SA ar fi lipsa lucrărilor. Dar, domnule actual primar, cine te-a oprit să propui în consiliul local metode concrete de sprijinire a societăţii de interes local şi să ceri public protecţie socială pentru angajaţii acesteia? Nimeni şi nimic. Cine te opreşte, acum, să dai Edilului lucrări astfel încât să îl scoţi la lumină? Nimeni şi nimic. E mai simplu să critici, cu gura altuia, o perioadă în care tu personal nu ai făcut nimic pentru Edil Urban Serv SA, ci doar ai mimat preocuparea.
Strict cu privire la situaţia Edil Urban Serv SA, le recomandăm domnilor Jurca şi Curtean ca, înainte de a emite păreri, să consulte rapoartele administratorului judiciar (Insolvent Consult SPRL) atât cu privire la cauzele care au determinat starea de insolvenţă, cât şi cu privire la motivele pentru care acelaşi administrator judiciar a propus (prin raport 867 din 17.06.2016) intrarea în faliment a societăţii debitoare.
Jurca şi Curtean joacă un teatru ieftin. Din două în două zile promit investitori, dar la Petrila nu se mişcă din loc un fir de iarbă. Mai experimentaţi, colegii primari din Vale ştiu că acest joc, al vrăjelilor despre investitori care dau buluc la Petrila, se va întoarce împotriva actualei echipe administrative. Când lucrurile se vor mai limpezi, iar petrilenii vor vedea că investitorii mult promişi n-au mai venit, impostorii Jurca şi Curtean vor fi alungaţi din primărie cu furci şi topoare. Cei doi sunt deja subiect de glume printre edilii din Vale, primari mai experimentaţi spunând că se vor purta frumos cu Jurca şi Curtean, poate-poate le vor da şi lor vreo doi-trei dintre investitorii care deja se calcă în picioare pe la Petrila. Cel puţin unul dintre investitorii strategici cu care Jurca şi Curtean se laudă este, de fapt, un ţepar notoriu, care a falimentat mai multe afaceri pe teritoriul României şi şi-a ţepuit partenerii de afaceri. Dar despre toate acestea, pe îndelete, la timpul potrivit.
 

Comenteaza

Comenteaza