„Da-i lui Gicuta, o rezolva el!” Imagini im premiera cu tatal lui Gica Hagi in timp ce „Regele” scria istorie in fotbalul mondial!

455

Tatal lui Gica Hagi si-a sustinut fiul din tribune la unul dintre cele mai mari meciuri pe care le-a facut “Regele” in cariera sa. Este vorba de partida cu Argentina, meciul pe care tricolorii l-au castigat in oprimile CM 1994.

Era partida cu Argentina, iar la Los Angeles, parintele “Regelui” urmarea cum fiul sau scrie o pagina importanta din cariera lui si din istoria selectionatei tricolore. In acel meci, Hagi si-a castigat definitiv supranumele de Maradona din Carpati, asta dupa ce a reusit sa inscrie un gol in poarta formatiei la care juca El Pibe D’ oro, suspendat la acel joc, dupa ce a fost gasit dopat.

CANCAN.ro l-a contactat pe Ion Danciu pentru a afla cum se comporta regretatul tata al lui Gica Hagi la meciurile fiului lui. “Eu eram in relatii foarte bune cu Iancu Hagi, iar mereu cand arbitram la Constanta imi dadeaparizer sa mananc. Domnule, omul asta facea un parizer extaordinar, nu o sa-l uit toata viata. A fost un om deosebit. Imi aduc aminte ca vorbea foarte rar, era profund, gandea mult cand spunea ceva. Ca toti machidonii credea foarte mult in Dumnezeu”, si-a readus aminte arbitrul.

Ion Danciu a vorbit si despre meciul cu Argentina, cel pe care Romania l-a castigat cu 3-2 si a realizat una dintre cele mai mari victorii ale tricolorilor din toate timpurile. “Imi aduc aminte, parca ar fi ieri. Tot timpul zicea sa stam linistiti, ca ne salveaza Gica. Da la Gicuta ca o rezolva el, ne salveaza Gicuta! Asa spunea in timpul meciului. A fost o partida traita intr-o tensiune enorma, dar el era sigur ca fiu-su va castiga acel joc. Si asa a fost, Hagi a inscris si rezolvat meciul. Parca revad fazele. Raducioiu, Ilie Dumitrescu, apoi pac Gica! Dupa meci am fost invitatul lui Iancu la un pahar de sampanie”.

Ion Danciu nu a uitat cum, dupa victorii, tatal lui Gica Hagi dorea ca arbitrul sa- i cante melodii din Ardeal.„Imi aduc aminte ca dupa acel meci mai beam un pahar de sampanie si mai faceam o melodie. El ma punea sa cant din repertoriu nostru, din Ardeal, era innebunit dupa aceste cantece”.

Gica Hagi si-a respectat foarte mult parintii, insa din pacare, mama si tatal fostului jucator de la Real Madrid si Barcelona s-au stins din viata in urma cu mai multi ani. Primul care a murit a fost Iancu Hagi, iar la aproximativ doi ani, mama fotbalistului a trecut, la randul ei, in nefiinta.

http://www.cancan.ro/

Comenteaza

Comenteaza