Dacian Barna, sportivul format la CSȘ a preluat ștafeta de la un mare sportiv al României

251

Sportivul Dacian Barna din Petrila a preluat ștafeta campionilor, în acest week-end la Campionatul Național de Gimnastică Aerobică ce a avut loc la Constanța și va călca pe urmele marilor gimnaști.

Sportivul s-a pregătit la CSȘ Petroșani până la vârsta de 18 ani, iar la acest campionat a trecut și reprezintă Clubul Farul Constanța. Un moment emoționant din timpul Campionatului Național de Gimnastică Aerobică a fost atunci când antrenorul lui, fost sportiv, Mircea Brânzea i-a predat ștafeta, chiar sportivului de la CSȘ .

„În primul rând este o mare mândrie să îmi predea ștafeta unul dintre cei mai mari campioni ai României. Este o responsabilitate foarte mare în care m-am angajat, primind această ștafetă, deoarece de acum încolo va trebui să ajut și să ridic întreaga echipă a României așa cum au făcut-o și cei trei Mircea Brânzea, care este în continuare antrenorul meu, Mircea Zamfir și Tudorel Valentin Mavrodineanu. Pe scurt sunt mândru că am primit această sarcină”, a declarat, pentru GDD, Dacian Barna, fost sportiv CSȘ Petroșani.

Micii sportivi ai CSȘ au adus și ei o mulțime de medalii prețioase de la Campionatul Național de Gimnastică Aerobică, două medalii de aur și trei de argint. Micul campion al CSȘ este în acest moment, Daniel Țavoc, care a venit acasă cu două medalii de aur, una din ele fiind obținută la proba individuală.

„Acest concurs este al doilea, am mai participat anul trecut la unul la fel de mare. Am fost foarte bucuros că am luat medalie de aur și am muncit aproape un an. Am avut cea mai mare notă 18.450 și am fost cel mai fericit în ziua aceea. Pentru mine nu a fost greu în timpul concursului, am zâmbit și mi-am făcut treaba, am dat tot din mine și am obținut rezultate bune”, a declarat Daniel Țavoc, campion național al CSȘ Petroșani, în vârstă de 11 ani.

Alături de Daniel Țavoc a participat și Nicoleta Patrichi, împreună reușind să câștige aurul la proba de perechi.

„A fost a doua participare la campionatul național, am avut puține emoții, dar am trecut peste. Am început antrenamentele de o lună de zile, numai pentru acest concurs. Nu a fost chiar așa de ușor, dar am reușit, ne-am gândit la corecturile făcute de doamna antrenoare. Vreau să devin pe viitor și mai bună”, a declarat Elena Nicoleta Patrichi în vârstă de 10 ani.

O altă pereche de la CSȘ s-a situat pe cea de-a doua treaptă a podiumului, aceștia urcând două trepte în clasament spre deosebire de primul campionat la care au participat.

„A fost frumos, am avut puține emoții, dar a trecut. E frumos să fii la un astfel de spectacol. Trebuie să îmbunătățesc exercițiul de la individual și forța și vreau să lucrez mai mult și să fiu mai atentă”, a declarat Andreea Șotângă, în vârstă de 10 ani.

„A fost foarte frumos, de nedescris. Anul trecut am luat locul IV, iar anul ăsta am câștigat două medalii de argint. Vreau să muncesc mult și când voi crește vreau să ajung în Lotul Național al României de seniori”, a declarat Darius Branda, în vârstă de 10 ani.

Au fost și sportivi care au fost la prima participare și s-au descurcat exemplar.

„N-a fost așa de greu a fost foarte bine. Vreau să fac pe viitor, exercițiile mai bune decât la Constanța. Când o să fiu mare, vreau să mă fac antrenor de gimnastică aerobică și vreau să ajung ca și Marius Petruse”, a afirmat Vladuț Popa, în vârstă de 9 ani.

„A fost foarte bine, am învățat că nu trebuie să am emoții când intru și să fac bine. Am avut puține emoții, dar a fost frumos să fim acolo în sală”, a declarat Noemi Klauszman, în vârstă de 9 ani.

„A fost foarte frumos și bine, am fost într-o sală mare. Am avut puține emoții, am concurat la trio și am luat locul 9 din 14”, Cristian Chelaru, în vârstă de 9 ani.

Emoțiile celor mici au fost transmise cu putere, celor mari care îi priveantrau din tribune, antrenorii și părinții.

„Față de anul trecut, Clubul Sportiv Școlar Petroșani a obținut mult mai multe medalii și mai strălucitoare. Am participat cu 10 sportivi, dintre care șase sunt medaliați. Vreau să mulțumesc părinților, educatorilor, profesorilor și, mai ales, directorilor de școală pentru înțelegerea și susținerea acordată acestor sportivi. Fiind Campionatul Național trebuia să ne întâlnim la aceeași oră de antrenament și a mai fost nevoie să lipsească vreo câteva ore de la școală. Emoțiile profesorilor și antrenorilor sunt mult mai mari față de cele ale sportivilor, care atunci când intră în competiție, își descarcă energia și nu mai au atâtea emoții. Din acest an mai am o colegă, Luminița Tomescu, care m-a ajutat în pregătirea sportivilor și i-a susținut acolo, ea pot să spun că a avut mai multe emoții decât mine, dar încet, încet o să învețe să și le învingă”, a declarat, pentru GDD, Elena Becze, antrenoarea copiilor.

Gimnaștii se pregătesc de un nou spectacol ce va avea loc în perioada sărbătorilor de iarnă, un memorial dedicat profesorului antrenor Peterfi Eugen.

„În continuare ne pregătim pentru memorialul Peterfi Eugen, care va avea loc în luna decembrie, odată cu sărbătorile de iarnă. Vrem să fie ca o sărbătoare acest memorial, la care ne-am gândit să invităm și alte cluburi sportive din țară. Se va desfășura în acest an la Petroșani, în sala de gimnastică a CSȘ, la care îi învităm pe toți cei care vor să vină să-i vadă pe micuți”, a mai spus Elena Becze.

 

Reprezentanții CSȘ Petroșani, îi îndeamnă pe cei care își doresc ca micuții lor calce pe urmele marilor campioni naționali, europeni și mondiali îi pot înscrie copiii la clubul petroșănean. În următoarele săptămânii antrenoarele de la gimnastică vor porni o campanie în școli pentru a încerca să descopere cât mai mulți copii talentați, atât fete, cât și băieți pe care să-i aducă în sala de gimnastică.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

 

 

Comenteaza

Comenteaza