Datorită implicării primarului Păducel, / 33 de petrileni s-au angajat

323
de Corneliu BRAN
La Primăria oraşului Petrila a avut loc săptămâna trecută o acţiune de recrutare de forţă de muncă pentru un grup de firme din Arad. Cum 25 de cetăţeni şi-au găsit de lucru, pe fondul acestei crize de locuri de muncă care persistă în Valea Jiului de ani de zile, nu puteam să ratăm momentul.
De lucru ar fi, chiar dacă la Arad
Amănunte am aflat chiar de la primarul Ilie Păducel: „Da, a fost o acţiune organizată de primărie împreună cu reprezentantul unui grup de firme din Arad, GI Group, un grup important arădean care este membrul fondator al Asociaţiei Române a Agenţiilor de Muncă Temporară. A fost vorba de o acţiune ce a vizat o recrutare de forţă de muncă de pe raza localităţii noastre, în vederea angajării la grupul respectiv pe o activitate de cablaje pentru instalaţii electrice la maşini. Am reuşit în cele din urmă să adunăm în jur de 25 de persoane, dintre care 22 din localitatea Petrila şi trei din alte localităţi ale Văii Jiului. Din punctul nostru de vedere acţiunea a fost una reuşită. Dar lucrurile cu această firmă arădeană nu se opresc aici. Am discutat cu reprezentantul firmei, consultantul Marius Tout, şi apoi am trimis şi o adresă scrisă la Arad, în ideea ca să-i rugăm să deschidă o filială de lucru şi în oraşul Petrila. Vorbesc de o linie de producţie… Aceasta ar însemna alte locuri de muncă pentru petrileni, iar cei 25 de oameni, dintre care 22 de petrileni, ar avea şi ei posibilitatea să muncească aproape de casele lor şi de familii”.
Ca să-i atragă pe arădeni,
Primăria Petrila le-a transmis că dacă vin la Petrila vor avea asigurat teren cu utilităţi şi cu drum de acces în stare bună: „În discuţiile purtate cu reprezentantul firmei, i-am spus că noi, administraţia locală, le-am putea pune la dispoziţie, în mod gratuit, terenul necesar construirii unei hale, cu toate utilităţile aproape, plus un drum de acces în stare bună. Dacă lucrurile sunt serioase, ne vom gândi chiar şi la alte facilităţi legate de taxe şi impozite locale, atât cât ne permite legea. A rămas că vor analiza propunerea noastră şi ne vor da un răspuns clar. Celor 25 de persoane care au primit acceptul de angajare, dintre care 22 petrileni, le-am urat succes în noua activitate şi i-am rugat să-şi vadă fiecare de treabă acolo unde merg şi să ţină cont că viaţa le-a oferit o şansă mare, ca să-şi poată vedea de trai şi să aibă ce pune pe masă la copii şi neveste. Le-am spus că ei sunt de-acum şi un fel de ambasadori ai oamenilor oneşti şi cinstiţi din Petrila. Ceea ce înseamnă că dacă ei vor reuşi, vor putea deschide şi alte uşi altor concetăţeni din Petrila şi din Valea Jiului. De altfel, patru dintre ei au mai lucrat la una din firmele acestui grup de firme, prezentând în faţa noastră și a celorlalţi colegi condiţiile de muncă de-acolo, din Arad, tehnologia de lucru şi exigenţele pentru producerea acestor instalaţii electrice pentru maşini. Ştiau şi le-au spus şi celorlalţi cam cât vor avea salariul, că o să li se asigure o masă caldă, tichete de masă, transport gratuit de la Arad până acasă o dată pe lună. Concomitent cu această acţiune de la primărie şi cu adresa trimisă la Arad, noi am mai făcut şi alte două oferte la două firme aparţinătoare grupului GI Group – Zoppas Industries SRL din Sânnicolaul Mare – judeţul Timiş şi SEWS Orăştie – care se ocupă tot cu cablajele electrice. O să insistăm în continuare către conducerea GI Group ca să-şi deschidă o secţie de lucru şi la Petrila. Ştim că acest grup de firme au nevoie de mult mai mulţi oameni, ştiu că de la noi au plecat să recruteze oameni din toată Valea Jiului. De aceea vom încerca să întărim această colaborare şi vom insista cu un punct de lucru la Petrila”.
11 petrileni angajaţi de primărie
Primarul Petrilei ne-a comunicat că pe lângă cei 22 petrileni care şi-au găsit de lucru în Arad, alţi 11 petrileni au fost angajaţi de primărie, 6 pe latura lucrărilor de reabilitare termică şi 5 în activitatea de amenajare zone verzi şi plantare de pomi şi flori.
„Dacă tot am vorbit de angajări şi de acţiuni menite să găsim noi locuri de muncă pentru petrileni, tot săptămâna trecută am reuşit să angajăm şase tineri în activitatea de construcţii pentru reabilitare de blocuri şi lucrări de reabilitare pe Programul UNDP (cele două clădiri, inclusiv clădirea de asistenţă socială). Alte cinci persoane le-am angajat pentru activitatea de amenajare zone verzi. Astfel, 11 cetăţeni au de-acum asigurat pentru un timp un salariu decent şi condiţii de muncă bune. Aveam nevoie de aceşti oameni deoarece prin programul de curăţenie de primăvară stabilit vor fi făcute multe lucrări de sezon, deoarece avem în vedere noi plantări de copaci şi arbori ornamentali prin tot oraşul, plantare de gazon şi flori în parcuri, plus alte lucrări de curăţenie menite să înfrumuseţeze şi să-i redea un aspect plăcut oraşului, aşa cum de altfel am făcut în fiecare primăvară de când sunt primar”.
Trăgând linie şi adunând, rezultă că 33 de petrileni au loc de muncă. Bravo, domnule primar!

Comenteaza

Comenteaza