De ce ar trebui să dormi mai mult pe partea stângă

660

Poate că nu te-ai gândit niciodată până acum la asta, dar durata somnului este la fel de importantă ca și calitatea acestuia. Un somn agitat, sau într-o poziție incorectă, poate lăsa urme adânci în psihicul tău, dar și în starea ta de sănătate. De aceea, cât și cum dormi sunt aspecte esențiale pentru un stil de viață sănătos.

Chiar dacă probabil că ai mai auzit asta până acum, e bine să știi că poziția pe care o adopți în timpul somnului îți poate influența sănătatea. Și, dacă te numeri printre persoanele care au probleme cu stomacul, e cu atât mai important să știi asta, pentru că somnul și sănătatea digestivă au o legătură ascunsă, pe care puțini o cunosc.

Dacă ai probleme cu stomacul, poziția ta de somn ar trebui să fie, fără îndoială, pe partea stângă. Explicația vine din medicina holistică, acolo unde partea stângă a corpului e considerată a fi partea dominantă a sistemului limfatic. Iar dormitul pe partea stângă s-ar părea că ajută corpul să filtreze mai bine toxinele din organism, pentru că stimulează sistemul limfatic.

Asta înseamnă și că dacă dormi mai degrabă pe partea dreaptă, sistemul tău limfatic e încetinit. Nefiltrând toxinele din organism, ai șanse mai mari să te îmbolnăvești.

În plus, somnul pe partea dreaptă ar îngreuna chiar și digestia, și de aici ideea că dacă alegi să dormi pe stânga poți scăpa de multe dintre problemele pe care le ai cu stomacul.

De ce e importantă poziția în care dormi și ce trebuie să mai știi:

  • Dormitul pe burtă duce, în timp, la riduri. În plus, specialiștii spun că aceasta ar fi una dintre cele mai nesănătoase poziții de somn, alături de cea fetală.
  • Femeile ar trebui să doarme mai rar pe o parte, deoarece această poziție duce la lăsarea sânilor.
  • Specialiștii cred că dormitul pe spate sau pe partea stângă sunt cele mai sănătoase poziții de somn.
  • Majoritatea oamenilor dorm în aceeași poziție aproape întotdeauna.

Foto: 123rf

Unica.ro

Comenteaza

Comenteaza