Petrila / De ce nu este pus în discuţie proiectul propus de consilierii liberali

583
de Corneliu BRAN
Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu Local Petrila prevede „aprobarea amenajării de platforme betonate şi împrejmuite la punctele de gunoi menajer” din localitate. Până aici totul e bine şi frumos…
Să recunoaştem, o idee mai veche, bună, dar nepusă până acum în aplicare, decât în puţine locuri din Petrila, acest fapt făcând ca atunci când bate vântul, hârtiile şi cartoanele, ambalajele să fie purtate prin toate cartierele. Numai că, în momentul de faţă, primarul Vasile Jurca consideră că acest proiect trebuie amânat. Nu din cauză că a fost iniţiat de primar la propunerea grupului liberal şi a fostului primar al localităţii, Ilie Păducel. Deci nu din punct de vedere politic cum se mai întâmplă cu „hârjoneala” politică, ci din alte cauze ce ţin de legalitate şi de viziunea viitorului operator de colectare a deşeurilor menajere şi de politica acestuia de funcţionare şi organizare.
„E un proiect ce trebuie amânat. L-am pus pe ordinea de zi, ca să nu se spună de către cei ce l-au iniţiat că nu-l vrem implementat, dar rândul său va veni după rectificarea bugetară din iulie, când acest proiect va fi cuprins în buget – vorbesc de lucrări, dar şi când vom cunoaşte exact operatorul ce se va ocupa de deşeurile menajere şi de cum gândeşte el sistemul de colectare şi toată această activitate. Când am votat bugetul, domnii consilieri şi domnul Ilie Păducel trebuiau să prindă această investiţie în lista de investiţii, cum spune legea. Nu s-a întâmplat aşa. Este o idee bună, un proiect ce trebuie implementat, deci o investiţie bună şi necesară, dar până nu reglementăm chestiunea cu operatorul care va fi pe Valea Jiului nu putem face aceste platforme. Dacă operatorul vine şi cere ca locurile de depozitare a gunoiului menajer dintr-un cartier sau altul trebuie mutate, sau mai ştiu eu ce, ce facem? De aceea, voi cere consilierilor încă puţină răbdare cu acest proiect, până în iulie, când putem introduce această investiţie, cum cere legea, pe lista de investiţii. Aşa, cum e acum, proiectul nu are un suport legal, în primul rând! Operatorul va veni şi el cu ideile lui şi la final vom lua decizia. Deci nu e o chestiune politică, sau de rea-voinţă, să fie foarte clar, e o chestiune ce ţine în primul rând de legalitate. Mă gândesc că dl. Ilie Păducel, ca fost primar, ştie treaba asta, că doar a lucrat în primărie şi cunoaşte legile şi reglementările legale”, a declarat, pentru ZVJ, primarul Petrilei.

Comenteaza

Comenteaza