De Dragobete, Iubirea a plutit în aer la Petrila

224

Cuplurile de îndrăgostiți din orașul Petrila și-au arătat iubirea în fața lumii, pe scena Casei de Cultură Ladislau Schmidt, cu ocazia sărbătorii românești a Dragobetelui.

Social-democrații au marcat această sărbătoare pentru al doilea an consecutiv, reușind să atragă la eveniment sute de persoane care au venit să vadă un spectacol realizat de tinerii din Petrila.

Cele șapte perechi care au concurat pentru „Trofeul Dragobete” au avut de înfruntat mai multe probe. Prima proba la care au fost supuși concurenții a fost cea de prezentare și de dans pe diferite genuri de muzică. Cea de-a doua probă a fost cea de impresionare a juriului, unde îndrăgostiții au dansat pasional sau au pus în scena dans uri contemporan,e modern esau charleston.

„Suntem la ediția a doua și am considerat că este normal să continuăm tradițiile și obiceiurile, iar  de Dragobete, Partidul Social Democrat organizează acest spectacol-concurs. Deși anul trecut au fost mai puțini participanți, anul acesta am rămas surprinși că au venit peste 400 de persoane, intrarea a fost liberă, iar invitațiile au fost puse pe o rețea de socializare, iar cei care și-au dorit să participe au reușit să se înscrie. Ideea a pornit de la faptul că vrem să ajutăm și să descoperim noi talente sau tineri talentați din orașul Petrila, iar odată cu acest concurs au posibilitatea să se afirme, să-și demonstreze talentul și să se obișnuiască cu scena”, a declarat, pentru GDD, Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila.

O altă probă la care au fost supuși tinerii a fost una amuzantă, cuplurile fiind nevoite să țină cât mai mult o portocală pe frunte. La final cuplurile au fost nevoite să-și exprime iubirea în cuvinte la proba declarației de dragoste.

dragobete

Organizația de femei social-democrate din Petrila a fost una dintre organizațiile locale care s-a implicat în organizarea acestui spectacol-concurs.

 „Am dorit să păstrăm tradiția și să sărbătorim românește, ne bucurăm că o parte dintre concurenții ce au fost anul trecut ne onorează și în acest an cu prezența. Este o acțiune pe care noi, social-democrații, organizația de tineret, organizația de seniori și organizația de  femei  am organizat-o împreună și ne dorim să păstrăm tradiția și anul următor. Suntem onorați pentru prezența unui număr atât de mare de persoane în sala Casei de Cultură”, a declarat, pentru GDD,  Ana Maria Jacotă, președinte al Organizației de Femei din Petrila, din cadrul Partidului Social Democrat.

Tinerii afirmă că deși au avut ajutor de la seniori, și-au pus amprenta pe spectacolul care a captat atenția publicului.

„Ne bucurăm că ne-au fost alături seniorii din cadrul organizației și Organizația de Femei. Tinerii au participat trup și suflet la această organizare a spectacolului. Cuplurile s-au prezentat foarte bine la acest concurs și ne-au cam dat bătăi de cap la deliberare, cu toții sunt foarte talentați și competiția a fost una stransă”, a declarat

Câștigătorii concursului de Dragobete au fost Denis Bârsan și Diana Tantoș care au luat și „Trofeul Dragobete”, locul I a fost obținut de Vasilică Cojocaru și Denisa Popescu.

Toate cele șapte perechi au fost premiate, iar premile au fost în ton cu sărbătoarea Dragobetelui, premiul de popularitate, pentru cel mai îndrăgostit cuplu și locurile I, II, și III.

Iulia BĂLUȘĂ

Comenteaza

Comenteaza