Deranj maxim la PSD Petrila. În goana după voturi, adevăraţii pesedişti au fost daţi la o parte. Bobar este ascuns de ochii opiniei publice. / Bobare, îţi este frică de oameni, aşa-i? Crezi că te vor întreba de miliardele pe care le încasezi ca să închizi minele?

328
de Cătălin DOCEA
Spumos recentul anunţ al social-democraţilor petrileni. Dorin Curtean a fost recrutat de partid şi se va afla, cel mai probabil, pe poziţia nr. 2 a listei de candidaţi PSD pentru consiliul local. În goana lor disperată după voturi, candidatul Vasilică şi şeful său direct Bobar (care a încasat şi încasează cu câte zece mâini, miliarde peste miliarde, pentru a închide minele) n-au ţinut cont de un aspect. Capitalul electoral al lui Curtean (care şi-a atins apogeul în 2012) nu va putea fi vreodată acumulat de către PSD. În 2012, petrilenii care au optat pentru Curtean au făcut-o pentru că nu au dorit să voteze cu groparii mineritului. Dacă doreau PSD, votau cu PSD, nicidecum cu Dorin Curtean. 
Bobar e compromis electoral, iar şansele lui Vasilică sunt nule. A dormit trei ani de zile în biroul de viceprimar, iar acum se dă gata să răstoarne munţii. În realitate, din punct de vedere electoral, chiar şi candidatul Iorga, reapărut recent în scenă, se uită la Vasilică Jurca de sus. Cam ca la un gândac.
Un al doilea aspect este acela că, deşi preşedinte al organizaţiei locale, Bobar nu a fost de faţă la prezentarea publică a achiziţiei-minune, Dorin Curtean. De ce? Păi credeţi că poporul vrea să mai voteze o echipă din care face parte Bobar, cel care a închis şi va continua să închidă mine? Nicidecum. Bobar, a cărui firmă – aşa cum am demonstrat – a intrat în insolvenţă cu importante datorii la bugetul local al Petrilei, trebuie ţinut la fereală de ochii electoratului. Aşa gândesc pesediştii că vor mai câştiga voturi. Dar, oare, petrilenii uită cine
le-a închis mina? Uită că gaşca lui Nistor a dus CEH-ul la groapă, iar cea a lui Bobar (şeful direct al lui Vasilică, viceprimarul-candidat) a închis mina Petrila şi a încasat, lună de lună, venituri absolut nesimţite? Sigur nu.
În timp ce, în marea lor majoritate, petrilenii trăiesc cu 1.000 de lei pe lună, Bobar a încasat şi până la vreo de 7-8 ori mai mult pe lună doar de la societatea de închideri mine.
Adevăraţii pesedişti au fost daţi la o parte de gaşca lui Bobar. Nu se vor mai regăsi pe liste, ori se vor afla pe locuri neeligibile, oamenii care au ţinut partidul în spate în ultimii patru ani. În timp ce Bobar încasa cu zece mâini, dar nu plătea taxele şi impozitele locale ale firmei sale, pesedişti precum Simion, Zamfir, Scărişoreanu, Duma şi Jacotă au muncit din răsputeri.
Care le-a fost răsplata? Au fost daţi la o parte (de tot, sau pe locuri neeligibile) pentru a face loc, spun unele surse, unor traseişti, veniţi de prin alte partide, precum Dorin Curtean, Florin Ţurcaş, Daniela Vişănescu, Doru Boantă, Florin Sabău, Florin Ghiura ori Constantin Pădure. Cu toţii sunt pe la uşile PSD, unii chiar au fost programaţi pentru locuri eligibile, în speranţa că alegerile vor fi câştigate de vicele Vasilică.
Ştiţi ce ar însemna asta? Vasilică, vicele, este (ca să fim eleganţi) un ins cam novice. Nepregătit, neinspirat, cam din topor. Adevăratul sforar va fi Bobar, omul care îl controlează pe viceprimar pas cu pas. Este de notorietate faptul că, fără aprobarea lui Bobar, Vasilică nici nu se spală pe dinţi.
La actualele alegeri, Bobar nu riscă nimic. Înainte de alegeri, Jurca e şi bogat, şi din topor. După alegeri, pe care oricum le va pierde, va fi şi sărac, şi din topor. Bobar joacă aşadar un loz pe banii lui Vasilică. Iar Vasilică e dispus să îşi pună la bătaie munca de-o viaţă pentru a pierde. Ingenios, nu?
Culmea tupeului, pesediştii au şi împărţit posturile: Dorin Curtean va fi viceprimar, Doru Boantă va fi city mana­ger, C-tin Pădure va fi director al Edil Urban Serv SA, iar Florin Sabău va fi inginer şef în acelaşi loc. Bobar, Jurca & co. uită însă un lucru: pentru asemenea posturi este nevoie şi de voturi. Cine să ia voturile? Vasilică, păpuşica lui Bobar? Să fim serioşi.
Aflăm cu stupoare şi că mai mulţi profesori de la şcolile 1, 5 şi 6 (arondate Centrului de Execuţie Bugetară I din Petrila) reclamă faptul că sunt forţaţi, intimidaţi să semneze adeziuni pentru PSD. Pe fir sunt şi organele abilitate.
Mai există un motiv pentru care Bobar este ferit de ochii electoratului, considerat credul de către pesediştii petrileni. Îl veţi afla într-o dimineaţă, foarte curând. Vom reveni.

Comenteaza

Comenteaza