Din cauză că n-a găsit ce şi-a dorit la Petroşani, / Patronul unei firme de mobilă şi-a mutat afacerea la Petrila!

493
de Corneliu BRAN
„Domnul Mihuţ a preluat clădirea şi concesiunea terenului aferent la Petrila Sud. Firma domnului este în program de dezvoltare şi de creare de noi locuri de muncă în zona respectivă şi în momentul de faţă s-a făcut documentaţie şi evaluare pentru accesarea de noi fonduri pentru extindere şi dezvoltare. Noi, prin acest proiect, vindem terenul aferent construcţiei respective. Aşa cum de altfel am sprijinit şi pe alţi investitori care au dorit să facă în oraşul Petrila câte ceva”, a motivat primarul Ilie Păducel proiectul nr. 13, cel care s-a discutat încă de la începutul şedinţei, deoarece respectivul om de afaceri se afla în sală.
Aşa a început discutarea acestui punct de pe ordinea de zi şi aşa au aflat toţi cei din sală, după cuvântul domnului Mihuţ, că Petroşaniul a pierdut o afacere, în timp ce Petrila a câştigat una. Şi odată cu ea şi circa 6 locuri noi de muncă pe care firma respectivă le va crea în 2015. N-o fi mult, dar nici puţin, în condiţiile în care tineretul la Petrila se cam ţine de garduri când e vorba de noi locuri de muncă. „Vreau să construiesc acolo o clădire, am făcut şi proiectul, aştept autorizaţia de construcţie. Vreau să fac treabă, producţie de mobilier. M-am mutat din Petroşani în Petrila cu 9 angajaţi, iar până la finalul anului sper să fie mai mulţi, circa 15 persoane”.
După o discuţie scurtă legată de preţul metrului pătrat de teren, din care a rezultat că decanul de vârstă al consilierilor locali petrileni, Cornel Preda, nu-l are la  suflet pe evaluatorul Mangu – „care nu-i din Petrila şi care stabileşte preţul terenului după cum are chef… credeţi că pământul de la Jieţ este mai sărac decât pământul de la Taia sau la Cimpa? Doar că aşa are chef acest evaluator şi o pune la plesneală…” – proiectul a trecut în forma prezentată, cei 1.289 mp fiind vânduţi direct firmei SC Asivals E&E SRL la preţul de 30.034 lei.

Comenteaza

Comenteaza