Din grija faţă de petrilenii în nevoie, / Primarul Păducel a iniţiat câteva proiecte sociale

283
de Corneliu BRAN
Joi, 17 martie, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Petrila se vor afla câteva proiecte iniţiate de primarul Ilie Păducel pe linie socială. Dată fiind tematica şedinţei, să sperăm că onor. consilierii locali petrileni se vor obosi să-şi mişte fundurile la şedinţă.  
Tichete de 50 lei de Paşti
Odată cu fundamentarea şi aprobarea bugetului local pe anul 2016 din luna ianuarie, s-a alocat suma de 25.000 lei pentru distribuirea de tichete valorice în cuantum de 50 lei pentru fiecare familie din oraşul Petrila care beneficiază de ajutor social, cât şi pentru persoanele încadrate în gradul de handicap grav şi accentuat şi care nu au alte venituri în afara indemnizaţiei de handicap.
„Aceste tichete preconizăm să le acordăm în preajma Sfintelor Paşti, ca un mic sprijin pentru aceşti oameni pentru această mare sărbătoare creştinească”, ne-a declarat iniţiatorul proiectului, primarul Ilie Păducel.
10.500 lei pentru copiii cu părinţi plecaţi 
Un al doilea sprijin pe linie socială, de data aceasta pentru Organizaţia „Salvaţi Copiii” – filiala Petrila, vizează în mod concret copiii afectaţi de plecarea părinţilor în străinătate, un adevărat flagel nedorit pentru întreaga societate românească. „Pentru Organizaţia Salvaţi Copiii, filiala din Petrila, a fost alocată suma de 105 milioane lei, sumă ce va fi folosită în cadrul Programului de protecţie şi educaţie adresat copiilor afectaţi de migraţia părinţilor, plecaţi în străinătate la muncă”, ne-a menţionat edilul petrilean.
Apel către părinţii cu copii de grădiniţă dar cu posibilităţi financiare reduse
Conform Legii 248 din trimestrul IV al anului trecut, din 2016, copiii care provin din familii defavorizate vor beneficia de tichete în valoare de 50 lei pe lună fiecare, în vederea încurajării frecventării învăţământului preşcolar. „Până în prezent, la Serviciul Public Local de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Petrila, au fost depuse doar 35 de dosare în acest sens. Fapt pentru care facem apel şi pe această cale către familiile care, conform legii, se încadrează în criteriile stabilite de Legea 248/2015 să-şi depună cât mai urgent dosarele. Toate aceste trei chestiuni ce ţin de latura socială se vor afla pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local de joi, 17 martie. Prin proiectele prezentate consilierilor şi, sperăm, aprobate, nu facem altceva decât să venim cât mai repede şi legal în sprijinul cetăţenilor cu situaţie materială precară din localitatea noastră”, a încheiat Ilie Păducel.

Comenteaza

Comenteaza