Petrila / Din nou asfalt pe str. Parângului

323
de Alina PIPAN

Anul trecut, asfaltările pe strada Parângului din colonia petrileană au fost demarate cu greu, din cauza nemulțumirilor locatarilor.

Că se turna asfalt era bine, dar că era necesară lărgirea drumului, care implica și mutarea unor anexe sau garduri de împrejmuire, nu a mai fost pe placul lor. Atât primarul Vasile Jurca, cât și viceprimarul Dorin Curtean au discutat atunci cu oamenii, care cereau să le fie păstrate gardurile la 2 metri de casă. Pe de altă parte, administrația locală menționa că terenurile din cartier sunt toate concesionate, și oamenii, nefiind proprietari, nu pot dicta schimbarea planurilor de intervenție. Într-un final, lucrările de asfaltare au fost demarate, și o parte din lucrări au fost realizate.
Obiectivul de investiții „Asfaltare strada Parângului din orașul Petrila” a primit o finanțare în valoare totală de 864.212 lei. Anul trecut s-a realizat o parte dintre lucrări, acestea au fost decontate prin PNDL. Anul acesta s-a finanțat altă parte din acest proiect, iar lucrările au fost scoase la licitație. Se așteaptă oferte de la constructori până vineri, 28 iunie. Valoarea lucrărilor care vor încheia, de fapt, acest proiect infrastructural este de 367.017 lei.

Comenteaza

Comenteaza