Din patru au rămas trei. Senatorii hunedoreni nu au febră musculară, nici întindere intelectuală

251

Județul Hunedoara a avut în Parlamentul României, în urma alegerilor din 2012, patru senatori, dar din toamna anului trecut, după pleacarea lui Cosmin Nicula (ales senator de Valea Jiului-n.r.) la Curtea de Conturi, au mai rămas doar trei.

Activitatea fiecăruia dintre senatorii trimiși în Parlament în urma votului dat de hunedoreni arată că aceștia nu s-au omorât cu munca. De fapt, niciun politician nu a făcut vreodată febră musculară de la prea multă activitate politică în interesul celor a căror încredere au obținut-o la momentul votului.

Mariana Câmpeanu (PNL) impusă de la București pe colegiul hunedorean Deva-Hunedoara-Hațeg a reușit să obțină voturile hunedorenilor. În mandatul USL, aceasta a fost chiar ministru al Muncii, însă această calitate nu s-a reflectat și în problemele cu care s-au confruntat angajații și pensionarii din Hunedoara. Răspunsurile acesteia, din calitate de ministru al Muncii în ceea ce privește problemele pensionarilor din minerit au fost invariabil ”NU”. Mariana Câmpeanu a intrat și ea în atenția procurorilor DNA. A demisionat din funcția de ministru, în februarie anul trecut, după ce în presă au apărut informații potrivit cărora și-ar fi pensionat soțul acordându-i cel mai înalt grad de invaliditate.

Potrivit datelor de la Senat, Mariana Câmpeanu are patru inițiative legislative, o interpelare legată de situația unei pensionare care s-a mutat din București în Hunedoara și 24 de luări de cuvânt în plen, fiind alături de alți colegi (după ruperea USL-n.r) semnatara moțiunii ”Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriți fraudarea alegerilor”.

Dorin Păran (PNL) nu se poate nici el lăuda cu o activitate intensă ca și senator. În dreptul lui figureazî 30 de inițiative legislative, 15 declarații politice – de la Ziua Europei la Ziua Națională și Ziua Mondială a Diabetului până la ”grecii și împrumuturile”. Și Păran este semnatarul moțiunii care l-a vizat pe Victor Ponta.

Haralambie Vochitoiu (PPDD/UNPR), ales senator de Valea Jiului, este cel mai activ dintre senatorii hunedoreni. În dereptul lui figurează 28 de inițiative legislative, 16 declarații politice (multe dintre ele având ca temă probleme ale Văii Jiului sau ale județului Hunedoara, 48 de întrebări – de la situația modernizării DN66 ( Tîrgu Jiu- Petroșani) la situația burselor școlare, sau de la susținerea promovării Văii Jiului la problemele mineritului și energiei hunedorene. Tot în dreptul lui Vochițoiu se mai regăsesc 21 de interpelari pe diferite teme de actualitate și încă 9 interpelări adresate primului ministru. Haralambie Vochițoiu mai are și 228 de luări de cuvânt în plen.

În toamna anului trecut, în urma unei analize a Autorității Electorale Permanente, Haralambie Vochițoiu figura printre cei 15 cei mai activi senatori, fiind singurul parlamentar hunedorean prins în statistica Autorității Electorale Permanente, atât la Senat cât și la Camera Deputaților. Haralambie Vochițoiu ocupa poziția 9-a în clasament, cu un indice al activității parlamentare de 73,15, înaintea lui fiind senatori care sunt șefi de comisii.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza