Dintr-o cerere de insolvență-n alta. A patra cerere de insolvenţă împotriva Complexului Energetic Hunedoara

196

Partenerii de afaceri ai Complexului Energetic Hunedoara s-au săturat să aștepte să-și primească banii pe serviciile prestate sau echipamentele livrate, așa că se adresează instanței solicitând ordonanțe de plată sau insolvența structurii energetice hunedorene.

Sanroc SRL, o societate din Deva, şi este a patra societate care cere instanței de judecată declararea insolvenței Complexului Energetic Hunedoara după ce compania nu și-a achitat facturile.

Societatea deveană are de recuperat, potrivit informațiilor GDD, undeva la 75 de mii de lei de la CEH. Cererea de insolvență a fost depusă săptămâna trecută la Tribunalul Hunedoara de conducerea societății care furnizează piese de schimb și consumabile pentru echipamentele de foraj și de construcții.

De la înființarea CEH și până acum au mai fost cel puțin trei cereri de insolvență împotriva celui mai mare angajator hunedorean. Prima a fost cea înaintată de lichidatorul judiciar al Companiei Naționale a Huilei, pentru o restanță de circa 70 de milioane de lei. Situația a fost rezolvată după ce a intervenit Guvernul și a dat în plată acele restanțe, CEH-ul preluând asupra lui datoriile către stat ale fostei companii a huilei, aflată în procedură de lichidare.

Gerom, o societate din Petroșani, este un alt partener al CEH care, neplătit cu lunile, a cerut insolvența complexului. A renunțat la cererea din instanță după ce a ajuns la o înțelegere de eșalonare a datoriilor cu fosta conducere a companiei hunedorene.

Multigama Tech, o societate din București a cerut și ea insolvența Complexului, însă și-a retras solicitarea la termenul din această lună.

LCC Compania Cărbunelui Reșița amenință și ea complexul cu o solicitare de insolvență, datoriile revendicate fiind ce circa 6 milioane de lei. Reprezentantul LCC, Cătălin Vrânceanu, spunea, pentru GDD, că dacă până vineri CEH nu achită măcar un milion din datorii, va înregistra cererea de insolvență în instanță.

Datoriile totale ale CEH sunt de circa 600 de milioane de lei, atât către furnizori cât și către bugetul de stat.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza