Doamnelor şi domnilor, la „Gala / Star Melody”: / Ioana Edera Daniliuc din Petrila

431
de Corneliu BRAN
La 7 februarie, la Bucureşti, în sala de spectacole a Colegiului Naţional de Muzică şi Artă „Dinu Lipatti” a avut loc Festivalul Naţional de Muzică Pop pentru Copii şi Adolescenţi „Gala Star Melody”. La acesta a participat şi Ioana Edera Daniliuc din Petrila.
Patru secţiuni
Festivalul – organizat de către firma de creaţie artistică „Star Melody” şi de binecunoscutul compozitor şi profesor de muzică Cristian Alivej, în colaborare cu televiziunea on-line ONE HD şi colegiul naţional de muzică şi artă bucureştean – s-a desfăşurat pe mai multe categorii de vârstă şi a avut printre obiective „selecţia şi promovarea tinerelor talente în domeniul interpretării muzicii pop două secţiuni de muzică pop şi muzică etno-dance”, atât din ţară, cât şi din străinătate (foarte mulţi tineri din Bulgaria înscrişi).
Festivalul-concurs s-a adresat tinerilor cu vârste între 4 şi +18 ani. Structura festivalului a avut patru secţiuni, un concurent putându-se înscrie la una sau mai multe, în funcţie de preferinţe: „interpretare”, „etno-pop”, „idolul meu” (imitaţie după un cântec interpretat de un artist cunoscut din muzica pop) şi „creaţie” (piese compuse în 2014 – primă audiţie sau nu).
Aşa cum v-am anunţat după ultima şedinţă a Consiliu Local Petrila, când consilierii locali au aprobat sponsorizarea cu 1.000 de lei, a participat la festival, după ce a reuşit să treacă cu brio de preselecţie, înscrisă la două secţiuni, fiica fostului consilier local Daniliuc, eleva Ioana Edera, de numai 7 ani. Fata a fost pregătită pentru acest concurs, cu două piese (câte una la cele două secţiuni unde a participat), de Eugen Muntean, profesorul de muzi­că şi şlefuitorul de talen­te petroşenean de la Casa de Cultură a Studenţilor Petroşani.
Două locuri III!
Vestea bună pentru petrileni şi pentru Valea Jiului – în fond e vorba de un concurs naţional unde doar la categoria de vârstă a Ioanei au fost peste 20 de concurenţi la fiecare secţiune – este că Edera Ioana a obţinut două premii III la două secţiuni, demonstrând încă o dată că are talent cu carul şi că munca ei în privinţa muzicii nu e timp pierdut. Rămâne ca fata să confirme şi pe viitor. Suntem convinşi că sprijinită în continuare de tatăl ei, precum şi de profesorul de muzică Eugen Muntean, de corpul didactic de la şcoala unde învaţă, de administraţia locală, acest veritabil talent din estul Văii Jiului nu se va pierde şi vom mai auzi de el în anii care urmează.
Pentru că la toate secţiunile au participat peste 180 de concurenţi, festivalul-concurs a avut o întindere de timp apreciabilă: a început la 9:00 dimineaţa şi s-a terminat după orele 23:00! Cu atât mai mult trebuie apreciat efortul micii petrilence, îmbrăcată într-un frumos port tradiţional momârlănesc de pe plaiurile natale, fapt care a atras admiraţia juriului, dar şi a sutelor de spectatori prezenţi.
„Fata mea a participat cu două piese: Vreau să cânt şi să dansez, la secţiunea interpretare, şi Româncuţa, la secţiunea etno-pop, la această piesă ea fiind îmbrăcată într-un frumos port tradiţional momârlănesc, cum numai pe la noi pe la Petrila se mai găseşte. Fireşte că toată lumea a admirat cum e îmbrăcată, iar faptul că a şi interpretat bine şi cu dezinvoltură piesele i-a făcut pe toţi să o aplaude şi s-o felicite.
La final, Edera a obţinut două locuri III, de care sunt tare mândru şi de care mă bucur foarte mult. Am acasă cele două trofee, pe care o să le pun la loc de cinste. Sper ca fata mea să nu se oprească aici, ci să continue această linie, pentru că dovedeşte pe zi ce trece că are o tot mai mare încredere. Mai trebuie să spun că pe lângă diplomă şi trofee, fata a primit în dar de la domnul compozitor Alivej două negative pe două melodii pe care doreşte ea să le interpreteze. Îi mulţumim. Mulţumesc pe această cale şi domnului profesor Eugen Muntean, tuturor cadrelor didactice care se ocupă de fetiţă, precum şi primarului Ilie Păducel şi consiliului local că ne-au acordat acea sponsorizare de care aveam nevoie pentru concurs”, ne-a declarat tatăl fetei.
În privinţa Ioanei-Edera, de la tatăl ei am aflat că este nespus de bucuroasă că a putut să participe cu cele două piese, dar mai ales că a reuşit să fie printre primele din ţară la acest festival de înaltă ţinută. Lucrurile în plan muzical nu se opresc aici, sâmbătă, 14 februarie, la Vulcan, fata va participa cu o piesă interpretată în limba spaniolă la preselecţia (faza I) organizată pentru concursul „Fii star în ţara ta!”, alături de alţi copii şi tineri din Valea Jiului. Să sperăm că va trece de această preselecţie şi în curând vom auzi de alte lucruri frumoase despre puştoaica din Petrila şi de la acest inedit concurs muzical pentru copii şi tineri.

 

Comenteaza

Comenteaza