Doar la o razie – 60 fără mutaţie

339
de Corneliu BRAN
Ultima razie a poliţiştilor petrileni a descoperit în cele trei blocuri sociale din Cartierul 8 Martie, peste 60 de cetăţeni care locuiau fără mutaţie sau forme legale, unii dintre ei fiind bănuiţi că au provocat în trecut anumite infracţiuni pe raza Petrilei.
Cartierul 8 Martie este cel mai mare cartier al Petrilei, dar totodată şi cartierul care dă cea mai mare bătaie de cap celor din administraţia locală şi poliţiştilor. Aceasta nu constituie o noutate, deoarece ZVJ a tot prezentat pe parcursul anilor multe din întâmplările nefericite din acest cartier. Cele mai mari probleme există la cele trei blocuri turn, care coincid, nu întâmplător, cu blocurile care adăpostesc locuinţe sociale. Anii trecuţi v-am relatat cum unii din aceste locuinţe au aruncat pe geam WC-ul, ca să-l înlocuiască, direct în curtea SPLAS-ului, sau cum alţii cu aruncat dormeza pe conducta de gaz, mai-mai să provoace o catastrofă, dar şi de incendiul provocat într-o scară, sau de adevărate bătălii aplicate între vecini sau copiii lor.
Comisarul şef Ovidiu Zaharie, comandantul Poliţiei Oraşului Petrila, ne-a povestit miercuri faptul că scandalurile domestice sunt la ordinea zilei în continuare în acest cartier, cu precădere la aceste trei blocuri. Mai nou a apărut un fenomen, nu mai puţin de 60 de cetăţeni fiind găsiţi în aceste blocuri fără forme legale, unii dintre ei fiind suspecţi la mai multe infracţiuni, mai mari sau mai mici, de pe raza localităţii.
„Mai avem în continuare probleme cu scandalurile domestice care sunt sesizate pe 112, care menţin linia anilor trecuţi. În zona 8 Martie şi Parângului avem cele mai multe cazuri care ne dau bătăi de cap. Problemele cele mai mari le avem în continuare la blocurile 26, 27 şi 33, din zona Cap de Linie Petrila. Am făcut o razie pe linia Legii 61 şi Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 97, privind actul de identitate, domiciliu, mutaţie, forme legale. Am identificat în jur de 60 de persoane care locuiau fără forme legale, printre ele şi persoane suspectate că ar fi întreprins anumite infracţiuni pe raza localităţii. Toate acestea au fost sancţionate contravenţional şi li s-a pus în vedere să-şi urgenteze intrarea în legalitate cu domiciliul sau cu cartea de identitate, iar cei bănuiţi sau care figurau în dosare i-am adus la poliţie pentru continuarea cercetărilor”, ne-a declarat Ovidiu Zaharie, comandantul Poliţiei Petrila.

Comenteaza

Comenteaza