Valea Jiului. Juniorii amatori de ciclism, pe podium în Timiș

243

Cicliștii din Valea Jiului au reușit să cucerească podiumul la ediția a III-a a concursului ce s-a desfășurat, duminică, în comuna Pietroasa din județul Timiș.

La categoria juniori fete, Nicoleta Panainte, sportivă amatoare, a reușit să se claseze pe locul al III-lea. Sportiva din Vulcan are 18 ani și una dintre pasiunile ei este ciclismul și își dorește să facă performanță.

„Concursul a fost foarte bine organizat. Traseul montan a fost destul de dificil, dar în principiu a fost ok. La astfel de concursuri particip mai mult din pasiune, aș vrea să fac performanță, însă nu mă pot axa doar pe acest lucru, pentru că sunt în clasa a XII-a și mă pregătesc pentru examenul de bacalaureat. Mă bucur că anul acesta am avut ocazia să particip la cinci competiții de acest gen și că am reușit să închei sezonul pe podium”, a declarat Nicoleta Panainte.

La categoria juniori băieți, doi adolescenți din Petrila au ocupat două trepte pe podium. Andrei Mititelu a reușit să ia aurul și să fie învingător la categoria sa de vârstă. Deși are doar 17 ani își dorește să facă performanță și să participe la cât mai multe competiții.

„Cred că acesta a fost ultimul concurs de bicicletă din acest an, pentru că vine frigul și vremea probabil nu va fi prielnică pentru a practica acest sport. Eu sunt la a opta participare anul acesta la concursurile de ciclism. Traseul de la Pietroasa a fost de 30 de kilometri cu mai multe urcări și coborâri, iar din punct de vedere tehnic e mai dificil. Următorul meu obiectiv este să particip la triatlon, pentru că anul acesta am încercat și la duatlon și vreau să progresez, să fac performanță”, a declarat Andrei Mititelu.

Treapta a treia a podiumului a fost ocupată de către Iulian Boglea, sportiv din Petrila, care este mulțumit de rezultat, însă crede că putea mai mult, problemele cu bicicleta l-au impiedicat să obțină argintul.

„Am participat în acest an la vreo opt concursuri în ciclism. Am obținut locul al III-lea, dar vreau să țintesc cât mai sus. Traseul ca dificultate a fost mediu și cred că puteam să mai urc o treaptă pe podium. Din cauza unor probleme cu bicicleta mea am participat cu alta și nu eram obișnuit cu ea. E foarte important să-ți cunoști bicicleta și să fii obișnuit cu ea pe parcursul unei competiții, deoarece acest lucru te ajută să parcurgi mai ușor traseul”, a declarat, pentru GDD, Iulian Boglea.

Alături de cei trei tineri la această competiție au participat, susținuți de Asociația San Montan, la seniori Adrian Todoriu care a avut o cursă bună. La categoria veterani au participat Ion Barnea și Deneș Vass, care au reușit să se claseze printre primii zece sportivi.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza