Domnule ministru, aţi uitat un om în Hunedoara. Îl puteţi recupera?

271

Hunedoreni, puşi la zid de un bucureştean operat de zona gorjeană a componentei sale umane. Fiindcă vând tot ca să devină şefi, liderii judeţului Hunedoara nu au avut nici tactul, nici informaţia necesară pentru a-i arăta lui Aurelian Ghimpău poarta de ieşire din această zonă geografică.

Sub pretextul unei dezbateri publice, transformate din cauza lipsei de organizare, în haos public dirijat instituţional, cei mai implicaţi oameni în activitatea economico-administrativă a judeţului Hunedoara s-au întâlnit la Petroşani pentru a salva comunitatea de la îngheţ.

Şi au reuşit performanţa de a îngheţa tot în jur în mai puţin de 15 minute de la debutul întâlnirii. Invitat la microfon de pe poziţia de numărul 1 în Complexul Energetic Hunedoara, „omul cu informaţia” Aurelian Ghimpău le-a indicat hunedorenilor la ce altitudine evoluează.  Treapta indicată a fost jos, jos de tot.  Loc care nu se vede de pe treapta de sus-sus de tot care e ocupată de oamenii care ştiu ce înseamnă mobilitatea.

Şi uite aşa secundă cu secundă, Ghimpău „omul înstărit care nu a venit să se îmbogăţească în Valea Jiului” , după cum singur şi neprovocat a declarat, a dat cu toată zona cenuşie concentrată în primărie de fiecare colţ al marmurei sălii în care se purtau discuţiile.

La fiecare “chiţ” al hunedorenilor urma un mârâit al bucureşteanului. Adică, timp de vreo 2 ore, cei prezenţi s-au jucat de-a “şoarecele  cu pisica”.

Pentru că s-a supărat rău pe sat, Ghimpău a părăsit sala de dezbatere vociferând sonor. Ui-ha, omul s-a trezit fără voia lui în faţa „puştilor” şi nu în spatele lor, cum era obişnuit. ŞI fiindcă ieşise din zona de confort, şeful lui „Stancu şi asociaţii” l-a pus la colţ şi pe „moderatorul stângaci”, Tiberiu Iacob Ridzi.

Aşa că după ce s-au întâlnit pentru a avea de unde pleca, cei prezenţi ridică din umeri. În realitate, lucrurile sunt simple, doar că unii le complică rău.

Deci… pentru un prim pas spre simplificare…

Domnule ministru, Andrei Gerea, în timp ce dumneavoastră v-aţi odihnit 3 săptămâni, acest om a luptat pe frontul cărbunelui.

Domnule ministru, e extenuant ca în 8 ore de program să fii – suprapus – şi preşedintele unui consiliu de administraţie – şi secretar general adjunct al Ministerului Energiei. Nu credeţi? Chiar şi pentru 4.050 de lei, pe lună, încasaţi din judeţul Hunedoara

Domnule ministru, Andrei Gerea, Complexul Energetic Hunedoara nu poate fi mutat la Bucureşti. Deşi, domnul Ghimpău are o viziune mult prea vastă despre teoria mobilităţii.

Şi atunci, ca să fie „pace în lume”, în numele hunedorenilor care mai au nevoie de un loc de muncă şi care nu se pot face auziţi – vă propun să împărţiţi  echitabil zonele de interes. Hunedorenii, mai tolomaci aşa, fiindcă nu au plecat toţi în capitală – să rămână cu CEH, iar dumneavoastră – cei care aţi învăţat „mobilitatea” la vârsta potrivită –  îl recuperaţi pe Ghimpău. Să nu se supere nimeni.

Din exterior se văd lucrurile fix aşa alb-negru. CEH are nevoie de un CREIER care să salveze ce e de salvat şi să opereze ce e putred. Iar această intervenţie poate fi realizată numai de un om implicat onest în zona productivă, nu de un legist care profită de faptul că indiferent ce zonă taie, mortul nu se ridică de pe masă.

No, bine-i aşa-rău, domnule Gerea?

Ramona ROŞULESCU

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza