Dragnea așteaptă de la Gerea strategia pentru dezvoltarea Văii Jiului

248

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, nu a finalizat strategia integrată de dezvoltare a Văii Jiului, spunând acum, la aproape un an de la momentul în care promitea un astfel de document pentru Valea Jiului că așteaptă ca ministrul Energiei să elaboreze o asemenea strategie.

Andrei Gerea, ministrul Energiei, este cel de la care președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, așteaptă o strategie integrată de dezvoltare a Văii Jiului. Dragnea este cel care promitea un document cu acțiuni concrete pentru dezvoltarea Văii Jiului.

”Cred că domnul ministru Gerea ar trebui sau ar fi trebuit să lucreze la o strategie integrată de dezvoltare a acestei zone (Valea Jiului-n.r.).  s-au dacă transferul termocentralelor face parte din acestă strategie  înseamnă că e un lucru bun. Dar trebuia ieșit întâi cu strategia. Potențialul de dezvoltare a acestei zone este uriaș, potențialul turistic este uriaș, potențialul energetic este uriaș. Cred că la Ministerul Energiei și nu numai ar trebui să fie o abordare mult mai strategică și în general ar trebui să fie o abordare mult mai strategică. Știu că primul ministru le cere și acum tuturor, pentru că a cerut de la începutul mandatului, ca abordarea în domeniul pe care îl gestionează fiecare să fie una strategică. Eu știu că am făcut o strategie de dezvoltare teritorială la Ministerul Dezvoltării care este pe masa României acum și care e un document care ajută la dezvoltare. Cred că dacă fiecare minister ar face lucrul acesta lucrurile s-ar mișca mult mai bine și mult mai eficient”, a spus Liviu Dragnea întrebat fiind ce s-a întâmplat cu strategia pentru Valea Jiului.

Președintele interimar al PSD Hunedoara, fost ministru al Dezvoltării Regionale, ar fi trebuit să elaboreze o strategie integrată de dezvoltare a Văii Jiului. Acum, la aproape un an de când vorbea de această strategie la Petroșani, Liviu Dragnea aruncă pisica la alt minister.

” Nu era la mine (strategia integrată pentru Valea Jiului-n.r.). Eu aștept ca și dumneavoastră de la Ministerul Energiei să vină această strategie. Eu am speranța și credința că se lucrează la ea și că odată și odată va apărea„, a mai spus Liviu Dragnea.

În noiembrie anul trecut, în plină campanie electorală, Liviu Dragnea, pe atunci ministru al Dezvoltării Regionale, vorbea la Petroșani despre o strategie durabilă de dezvoltare a Văii Jiului.

”Vă promit că la următoarea conferință de presă aici vom veni și vom discuta împreună despre un program la care noi ținem foarte mult și la care lucrăm împreună cu colegii noștri și anume un program integrat de dezvoltare durabilă a Văii Jiului, care cuprinde și investiții în infrastructura locală, care cuprinde și măsurile care se iau în minerit și care cuprinde și un pachet serios de atragere de investiții nu neapărat străine pentru că aici există terenuri disponibile suficiente. (…) Există la ora asta o serie de proiecte, studii, intenții de dezvoltare din toată această zonă. Ei, toate aceste proiecte, toate acele intenții de dezvoltare vor fi integrate într-un program minimal care să înceapă să fie finanțat. În noiembrie sau decembrie, am zis noi, sperăm să avem o nouă întâlnire aici, nu neapărat oficială, în Valea Jiului, în care să avem prima discuție care să croiască elementele esențiale din această strategie ca să o putem prinde în bugetul de stat pe anul viitor finanțarea primelor obiective”, spunea, la începutul lunii noiembrie 2014, la Petroșani, Liviu Dragnea.

Numai că, de la acel moment, Liviu Dragnea nu a mai venit la Petroșani și nici nu a mai lucrat la documentul de dezvoltare durabilă a Văii Jiului. Strategia de dezvoltare o așteaptă acum de la ministrul Energiei, Andrei Gerea.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza