Dragnea i-a promis lui Vochițoiu sprijin pentru subvenționarea apei și pentru facilitățile pensionarilor minieri

222

Vicepremierul Liviu Dragnea a promis, duminică, în Valea Jiului că va sprijini inițiativa senatorului Haralambie Vochițoiu de a subvenționa apa potabilă pentru persoanele cu venituri mici.

Un proiect legislativ prin care să se reglementeze subvenționarea tarifului la apă pentru persoanele cu venituri mici din Valea Jiului ar putea fi aprobat în viitorul apropiat.

”În timpul discuțiilor din Valea Jiului cu domnul vicepremier Liviu Dragnea am obținut promisiunea că va fi promovat un act legislativ prin care să se subvenționeze tariful la apa potabilă la consumatorii casnici pentru persoanele cu venituri reduse din Valea Jiului”, a declarat, duminică, pentru Gazeta de Dimineață, Haralambie Vochițoiu, senator UNPR de Valea Jiului.

Senatorul a mai discutat cu vicepremierul și despre facilitățile pensionarilor minieri, care se acordă numai până la finele acestui an.

”Am cerut sprijin pentru ca aceste drepturi ale pensionarilor minieri să se acorde și după 2014. Ministrul Delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, va susține acest lucru la Bruxelles, în 18 noiembrie”, a mai spus senatorul.

Potrivit calculelor făcute de Vochițoiu, 15 mii de familii din Valea Jiului ar urma să beneficieze de subvenția la apă printr-un proiect legislativ similar cu ordonața 41/2001. În ceea ce privește facilitățile pensionarilor minieri, aceste se alocă la acest moment unui număr de 10.000 de persoane.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza