Dragoș Vișănescu calcă pe urmele surorii lui, campioană mondială la șah

429

Micul șahist, Dragoș Vișănescu, s-a transferat de la secția de șah a Clubului Sportiv Municipal Petroșani. Acesta a plecat la Clubul de șah de la Deva unde este legitimată și sora lui, Daria Vișănescu, campioană mondială la șah.

„Motivul este că Daria, sora lui Dragoș este legitimată la clubul din Deva și este mult mai ușor să fie ambii copii în același loc. Toate deplasările copilului le-am plătit noi, motivul este că fata era legitimată la Deva, băiatul la Petroșani și ne-a fost mai ușor așa. Clubul din Deva a susținut-o foarte mult pe Daria la competiții și este un club exclusiv de șah. Cel mic, Dragoș, face pregătire suplimentară acasă, iar la Deva este o echipa foarte bună, antrenorul este Cosmin Tătăruș, iar președintele clubului a colaborat foarte bine cu fata”, a declarat, pentru GDD, Daniela Vișănescu, mama celor doi șahiști.

Şahul merită toate sacrificiile fiind un sport al minții care îi ajută mult pe copii să fie ordonați și să se dezvolte intelectual.

„Nu știm încă dacă Dragoș o va depăși pe Daria, dar eu îmi fac datoria ca părinte să-l modelez intelectual, acesta fiind primul scop. Dacă sunt rezultate depinde de el, acest sport educă foarte bine copiii”, mai spune Daniela Vișănescu.

Dragoș Vișănescu o susține la fiecare competiție pe sora lui mai mare care a ajuns să facă performanță din șah și își dorește să ajungă și el la acest nivel.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza