Petrileanca din America

276

DRAGOSTE SAU RAZBOI ?

Fiecare dintr-e noi ne-am intrebat vreodata, de ce sunt razboaie si ura pe acest pamant. De-alungul secolelor omenirea a incercat sa elimine plaga razboiului dar nu a reusit; cum inaintam in viitor vedem ca lipsa de iubire pentru semenii nostri scade pe zii ce trece.
Sa mergem pentru o clipa si sa citim de pe prima pagina a Bibliei, la Genesza unde zice ca Dumnezeu a creat pe Adam si Eva, si le-a dat insarcinarea de A SE IUBI si ca atare sa pro-creeze urmasi populand astfel tot globul.
Foarte bine, nu vad probleme pana aici, nu-I asa ?
La inceput nu este mentionat nimic despre ura, razboi or nimic de genul acesta negativ. Pe parcurs insa omul a inventat ceace numim astazi
“ Dominatia omului de catre om “ si anume in functie de technologia de care a predispus s-a folosit de toate formele imaginabile de a inflicta durere, spaima, tortura, de-moralizare, injosire…asupra celuilalt.
De obicei initiatorul acestor cruzimi provenea de la cel care aveau mai multa putere si influenta, asupra celui slab si neajutorat.
Omul a fost care a ridicat prima data piatra de a lovi pe celalalt, apoi evaluarea din piatra a fost intr-o serie de unelte, arme si nenumarate modalitati in care s-au investit enorme sume de bani, energie si mechanisme de a subjuga si distruge unul pe altul.
Si atunci totusi ne invirtim in jurul simplei intrebari DE CE ? Raspunsul este chiar simplu nu trebuie sa fii un filozof or celebru sa il intelegi, si anume deoarece omul a deviat de la simpla insarcinare ce i-a fost dat de Dumnezeu de a se IUBI , omul a abuzat de aceasta insusire prin stalcirea Dragostei in Ura, prin inlocuirea Bunatatii in Rautate, prin inventarea de orice scuza pentru orice cruzime comisa si justificare al tuturor actelor de violenta.
Si atunci , aici este punctul culminant al banalitatii si nechibzuintei, totusi OMUL este care invinuieste pe Dumnezeu pentru starea perila in care am ajuns, da omul are tupeul si nerusinarea de a invinui pe Dumnezeu pentru ceace se intampla in aceasta lume. Daca guvernele pamantesti ar lua in considerare doar 10% din ceace Dumnezeu a instaurat la inceputul, inceputurilor, atunci nu ar fii omenirea in aceasta situatie mizerabila, or PAMANTUL acesta pe care l-am primit gratuit ca locuinta permanenta de la Dumnezeu, noi oamenii, da noi rasa umana, am distrus-o cu mainile noastre. Ne ocupam gandul cu griji cum ar fii: ce vom manca, ce haine moderne au aparut, unde vom merge in concediu,…dar ceace ar trebuii sa ne preocupe mai mult, este sa incercam sa nu ne abatem prea mult de la IZVORUL VIETII pentru ca toate sunt fara folos daca nu avem VIATA.
> Magda T. >

Comenteaza

Comenteaza