Edilii petrileni / Refac drumurile

272
de Corneliu BRAN
Drumurile din Petrila, ca peste tot în Vale, au început să mai cedeze. Chiar dacă la capitolul „drumuri recent asfaltate” Petrila stă poate cel mai bine dintre localităţile noastre, şi acestea au mai avut de suferit, pe ici pe acolo, din cauza sării aruncate de cei care au întreţinut azi-iarnă şoselele şi trotuarele.
Ieri, pe strada Republicii, şoseaua principală a oraşului, bucăţi de drum deteriorate, de diferite dimensiuni, erau pregătite pentru peticire cu asfalt nou.
„Da, în această perioadă cei de la firma zona D, care au efectuat lucrarea pe proiectul integrat, s-au apucat de reparaţii. Acest drum este încă în perioada de garanţie de trei ani, astfel încât aceste reparaţii nu ne costă nimic. Firma respectivă are obligaţia prin contract să readucă drumul la starea bună. După atâta iarnă şi frig şi după sarea aruncată pentru ca şoseaua să nu aibă zone îngheţate care să-i încurce pe şoferi, era normal să mai apară şi astfel de pagube. Dar în cea mai mare proporţie, străzile nou reabilitate au rezistat bine. Am dat şi ordin clar ca pe strada Republicii să fie trasate în această săptămână şi liniile de marcaj, astfel încât traficul auto din localitate să se desfăşoare în cele mai bune condiţii pe viitor”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel. Tot în aceste zile, în Colonia Brătianu a reînceput programul de asfaltare a străzilor. Primarul Petrilei ne-a informat că, după suspendarea lucrărilor de pe timpul iernii, programul va reintra în normal.

Comenteaza

Comenteaza