Petrila. Elevii au intrat la apă de … Ziua Mondială Apei

240

Elevii școlilor generale din Petrila au participat la o activitate organizată de Școala Nr. 5 și Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”. Copiii au primit informații, vineri despre Ziua Mondială a Apei și cât de vitală este apa pentru oameni. Elevii au primit, de asemenea fluturași și câte o carte de povești. La acest eveniment a fost invitată Alexandra Grunță, reprezentant Sistemul Hidrotehnic Independent Petroşani.

Acțiunea a continuat cu o campanile stradală prin care cei mici au dorit să atragă atenția cetățenilor asupra prevenirii poluării apelor. Elevii au împărțit fluturași în orașul Petrila și au vorbit cu oamenii, care au răspuns pozitiv la acțiunea copiilor.

„Acțiunea a fost o reușită, elevii au acumulat foarte multe informații și au înțeles cât de important este apa, atât pentru oameni, cât și pentru viețuitoarele planetei. Cei mici au realizat la orele de arte vizuale și abilități practice, afișe, desene și colaje pe această temă cu care au realizat o expoziție la nivel de școală”, a declarat pentru GDD, Carmen Avram, profesor la Școala Nr.5 din Petrila, structură a Colegiului Tehnic Constantin Brâncuși.

Această acțiune nu este prima de acest gen la care au participat elevii din Petrila, anul trecut ei au participat la o acțiune similară la Stația de captare a apei din Petrila

Petrilenii au fost impresionați de inițiativa elevilor și unii dintre ei chiar i-au felicitat pe cei mici.

Iulia BĂLUȘĂ

Comenteaza

Comenteaza