Petrila. Elevii au venit să-şi comemoreze eroii

239

Petrilenii i-au comemorat pe eroii neamului la mormântul simbolic al eroilor din Lonea. Cu mic cu mare, petrilenii s-au adunat să le aducă un omagiu eroilor ce au luptat pentru autonomia naţională, dar și pe minerii care au pierit în subteranul celor două mine din localitate.

Acest eveniment a fost unul dintre cele mai reușite de până acum, deoarece la această acțiune au participat reprezentanții tuturor instituțiilor din Petrila, de la primărie până la majoritatea unităților școlare din oraș.

„De când sunt eu primar am organizat în fiecare an la mormântul eroilor din Lonea depunere de coroane. A fost o zi importantă mai ales că s-a suprapus cu sărbătoarea Înălțării Domnului și ca în fiecare an am comemorat eroii primului război mondial și cel de-al doilea, eroii revoluției, inclusiv minerii care au pierit în subteran. În acest an a fost o acțiune foarte reușită, unde s-au implicat școlile din localitate care au prezentat poezii cu tematică patriotică și istorică, partidele politice, pompierii, polițiștii și preoți ce slujesc la bisericile din zonă”, a declarat Ilie Păducel primarul orașului Petrila.

Evenimentul i-a făcut pe reprezentanții instituțiilor să se îmbrace în uniforme, respectiv  polițiștii, pompierii, paramedicii și militarii, iar elevii s-au prezentat la eveniment în costume populare momârlănești, fie în uniformele școlare. Preoții bisericilor din oraș au organizat o ceremonie religioasă drept omagiu pentru eroii neamului, iar edilii orașului au ținut discursuri cu tematică istorică. La „Ziua Eroilor” a participat un singur veteran de război din localitate, deoarece ceilalți au probleme de sănătate.

Iulia BĂLUȘĂ

Comenteaza

Comenteaza