Elevii evacuați din școală la primul exercițiu de simulare în caz de cutremur

229

Elevii de la Școala Gimnazială numărul 6 din Petrila au fost evacuați din școală în câteva secunde în timpul unui exercițiu de simulare și pregătire în caz de cutremur, organziat de reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Petrila. Cei mici au învățat cum trebuie să se comporte în cazul în care are loc un cutremur în timp ce ei sunt la școală. Aceasta este prima acțiune de prevenire pe care pompierii voluntari o organizează în anul 2015.

„SVSU Petrila a avut o acțiune cu caracter preventiv, având tema „Modul de comportare a elevilor în timpul și după producerea  unui cutremur”. Am discutat cu cei mici cum trebuie să se comporte în timpul unui cutremur, modul de evacuare și   recunoașterea punctului de adunare conform planului de adunare. Cei mici au participat la un exercițiu care a început cu o alarmă conform dispoziției directorului și au pus în aplicare planul de evacuare. Au făcut toate procedurile, în primă fază copiii s-au ascuns sub bănci pentru a se proteja de materialele de tencuială care pot cădea în timpul producerii unui cutremur, timp în care s-a trecut la evacuarea efectivă, unul în spatele celuilalt până la punctul de adunare în curtea școlii”, a declarat, pentru GDD, Neculai Alexandrescu, șef Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență Petrila.

Aceste acțiuni sunt foarte importante, atât pe teme de calamități naturale, cât și pe partea de incendii, astfel încât reprezentanții SVSU Petrila realizează la unitățile de învățământ cel puțin de două ori pe an, astfel de simulări

Până la sfârșitul anului școlar pompierii voluntari vor realiza acțiuni de acest gen la fiecare unitate de învățământ din Petrila. Conform reprezentanților SVSU Petrila, aceste exerciții sunt prioritare în orice perioadă a anului.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza