Elevii petrileni fruntaşi la învăţătură, / Premiaţi de administraţia locală

251
de Corneliu BRAN
După ultima şedinţă ordinară de Consiliu Local Petrila din acest an, desfăşurată la Casa de Cultură „Ladislau Schmidt” la finalul săptămânii trecute, a avut loc premierea elevilor cu rezultate bune la concursurile, olimpiadele şcolare şi la concursurile sportive.
Premierea
De asemenea, premiaţi au fost şi 38 de profesori sau cadre didactice care s-au ocupat de aceşti minunaţi copii ai Petrilei.
Reamintim că într-o şedinţă trecută consiliul local a aprobat 200 de milioane lei vechi printr-un proiect de hotărâre de iniţiator. Într-o sală arhiplină, copiii, mai mari sau mai mici, au fost strigaţi rând pe rând de viceprimarul Petrilei ca să-şi ridice plicul cu bani, cu sume cuprinse între 50-500 lei, în funcţie de performanţă. Primarul Petrilei le-a înmânat personal plicul şi, în acelaşi timp, i-a şi felicitat şi le-a mulţumit tinerilor pentru faptul că aduc faimă şi cinste familiilor lor, comunităţii locale şi Petrilei.
Spectacolul
După mai bine de o oră, acţiunea s-a încheiat şi a urmat o alta.
Elevii de la şcolile şi grădiniţele din Petrila, gătiţi de sărbătoare, şi Corul Bisericii Ortodoxe din Brad-Taia, condus de soţia preotului paroh Emil Velican, Corul Bisericii Penticostale din Cimpa, condus de Ramona Marian şi Corul Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila, condus de Aida Roşca, au susţinut un frumos spectacol de colinde. A fost un spectacol reuşit, de lumină şi culoare, îmbinat cu minunatele colinde româneşti sau internaţionale, un spectacol cum numai copiii ştiu să-l facă.
Trebuie remarcat aici faptul că la reuşita acestui spectacol, care a durat mai bine de un ceas şi jumătate, sonorizarea şi iluminatul pe scenă, precum şi întreg aranjamentul ornamental din sală au fost asigurate, ireproşabil, de cei de la casa de cultură, în frunte cu neobositul domn Drăghici.
Declaraţia
„Am premiat azi 189 de elevi şi 38 de profesori care s-au ocupat de instruirea şi pregătirea acestor tineri care au participat pe parcursul anului la diverse concursuri şi olimpiade şcolare, ori la competiţii sportive şcolare. Încă o dată, felicitări tuturor acestora, inclusiv profesorilor lor şi un Crăciun Fericit din partea mea, administraţiei publice locale şi consiliului local. Referitor la partea a doua a acţiunii, spectacolul de colinde, interpretat tot de elevi, credem că aţi văzut şi dumneavoastră ce copii minunaţi avem la Petrila şi ce frumos ştiu să colinde. Este minunat că ne păstrăm obiceiurile, tradiţiile, aceste colinde minunate, iar rolul acestor spectacole organizate de noi este tocmai în acest sens. Pe deasupra, aceste spectacole ne încălzesc inimile, nouă, petrilenilor, mai ales acum, înainte de marea sărbătoare a Naşterii Domnului Iisus”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel la finalul acţiunilor.

Comenteaza

Comenteaza