Petrila. Elevii vor beneficia de asistență medicală în noul an școlar

272
Administrația locală din Petrila se pregătește să sprijine unitățile de învățământ din oraș și să le amenajeze cu cabinete medicale proprii. Astfel edilii orașului s-au gândit ca la începutul anului școlar 2014-2015, elevii să beneficieze de asistență medicală în două unități de învățământ.  Un cabinet medical va fi în interiorul clădirii noi a Colegiului Național Constantin Brâncuși din Petrila și um altul înttr-o grădiniță din 8 martie.
„Vrem să pregătim pentru elevi două cabinete medicale, unul va fi stomatologic și unul de medicină generală. Sperăm ca până în luna aprilie să primim avizul și vor fi doi medici și cinci asistenți medicali. Avem banii prinși în buget pentru aceste cabinete, iar în momentul când vom avea avizul, vom demara procedura de achiziție a echipamentelor medicale. Cabinetele vor fi dotate corespunzător cu toată aparatura necesară”, a declarat Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila.
Ministerul Sănătății prin  intermediul Direcției de Sănătate Publică vor fi cei care vor organiza concursul pentru ocuparea posturilor de medici și asistenți.
Autoritățile locale din Petrila promit că cele două cabinete vor fi dotate cu tot ce trebuie și un termen optimist pentru ca elevii să poată beneficia de serviciile medicale ar fi în luna septembrie, la începerea noului an școlar.
Iulia BĂLUȘĂ

Comenteaza

Comenteaza