Exclusiv! Iată unul dintre documentele ridicate de către anchetatori. Activitatea interpuşilor lui Nistor la vârful CEH SA, pe lista scurtă a DNA Alba Iulia.

267
de Cătălin DOCEA

Exact cum, în această dimineaţă, am dezvăluit, percheziţiile DNA Alba Iulia au vizat importurile de cărbune şi contractul derulat de CEH SA, în calitate de continuator al activităţii Electrocentrale Deva SA, cu societatea Termogaz Company din Haţeg. În privinţa importurilor de cărbune, anchetatorii au solicitat spre analiză, ca o confirmare a informaţiilor pe care deja le deţin, documentele interne de la nivelul CEH SA, inclusiv de la Consiliul de Administraţie şi Adunarea Generală a Acţionarilor. De asemenea, pentru a vedea dacă directorii generali succesivi ai CEH SA au fost sau nu îndreptăţiţi legal să semneze documente legate de importurile de cărbune, au fost cerute şi contractele de mandat încheiate cu aceştia.

Având în vedere volumul relativ mare de documente, dar şi pentru a nu perturba cercetările aflate în derulare, website-ul nostru face public, în exclusivitate, Contractul de Mandat nr. 5749 din 19 martie 2013, încheiat între preşedintele Consiliului de Administraţie al CEH SA de la acel moment, Cristinel Purcaru Dănciulescu, şi Daniel Andronache, director general al CEH SA începând cu luna martie 2013.

Contractele de mandat vizate sunt cele încheiate cu Costel Alic, Daniel Andronache şi Aurel Niculescu, directori generali ai CEH SA în perioada 2012 – 2015. Cei trei au fost giraţi politic de către Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD. Vom reveni cu amănunte.

Comenteaza

Comenteaza