PETRILA , extremă urgenţă! / Viceprimarul Vasilică şi grupul celor 8 au început campania. Pun frână oricărui proiect de hotărâre!

269
de Cătălin DOCEA
Situaţie absolut incredibilă în Consiliul local al oraşului Petrila. Mai mulţi aleşi locali, grupaţi în jurul viceprimarului Vasilică Jurca, votează împotrivă ori se abţin de la vot în faţa iniţiativelor venite din partea primarului în exerciţiu, Ilie Păducel. Luni, mai multe proiecte de hotărâre au picat la vot după ce în legislativul local s-a creat o adevărată barieră. Substratul evident al acestei mârşave acţiuni este acela că actualul viceprimar, Vasilică Jurca, şi-a anunţat participarea la viitoarele alegeri. Şi, pe cale de consecinţă, mai mulţi consilieri se opun cu vehemenţă la aproape orice.
Vasilică vrea să ţină Petrila pe loc
În mandatul 2012 – 2016, Consiliul Local al oraşului Petrila a adoptat sute de hotărâri. Deşi încasează lunar bani grei, viceprimarul bogătan Jurca (personaj care în toţi aceşti ani s-a preocupat mai mult să îşi închirieze propriile utilaje, prin interpuşi, pentru lucrări plătite de administraţia locală) nu se poate lăuda că a iniţiat, în ultimii trei ani şi jumătate, nici 15 hotărâri. N-a găsit, în toţi aceşti ani, nici măcar atâtea probleme ale cetăţenilor, a căror rezolvare să o poată propune colegilor săi din consiliul local. A fost mai ocupat, probabil, să calculeze cât fac A ori B. Unde A este numărul orelor lucrate de utilajele sale, iar B este tariful în lei/ oră…
Acum, în prag de alegeri, e foarte preocupat. Se plimbă pe la biserici, ajută doamnele în etate să treacă strada şi, desigur, are idei revoluţionare pentru dezvoltarea Petrilei. Pute a preocupare, nu alta…
Luni, 15 februarie,…
…pe masa aleşilor locali petrileni s-au aflat 11 proiecte de hotărâre. Patru dintre acestea au picat la vot din teama mârşavă a unor aleşi ca nu cumva mandatul primarului Păducel să fie şi mai bun. În opinia unora dintre aleşii petrileni, dacă se opun unor proiecte ale primarului din acest an, sigur vor reuşi să îngraşe propriile procente la alegeri. Vă spunem de pe acum:
Vasilică Jurca va obţine, procentual, mai puţine voturi decât au obţinut, în anii anteriori, Bobar Gheorghe şi Răscolean Negoi Dumitru. Dintre cei trei, Vasilică se va situa detaşat pe un cuvenit loc 3. Nu credeţi? Mai vorbim.
Umilinţă pentru SVSU
Consilierii au fost convocaţi pentru a vota aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul „Reparaţii corp de gardă Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă Petrila”. Deşi, aşa cum s-a întâmplat, consilierul Bobar se îmbată şi dă cu maşina prin şanţuri (fapt ce ar putea necesita, la o adică, intervenţia celor de la SVSU Petrila), dumnealui nu a considerat oportun să voteze ca spaţiul care deserveşte SVSU să fie modernizat. Lucrările de care are nevoie corpul de gardă al SVSU Petrila au fost estimate la aproape 80.000 de lei, TVA inclus. Au mai votat împotrivă consilierii Simion, Ghiura, Ţurcaş, Boantă, Heljiu, Scărişoreanu şi Jacotă. Viceprimarul Vasilică, „eroul” care nu iese din cuvântul şefului său de partid, Bobar, s-a abţinut. Astfel răspund şi apreciază, probabil, consilierii locali menţionaţi munca oamenilor de la SVSU, aflaţi permanent în slujba petrilenilor…
Situaţie similară la următorul proiect de pe Ordinea de zi. Au votat împotrivă consilierii Simion, Bobar, Ghiura, Ţurcaş, Boantă, Heljiu, Scărişoreanu şi Jacotă. Viceprimarul, din nou, s-a abţinut. Proiectul propunea aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul „Reparaţii hol şi birouri Primăria Petrila”. Cum, se ştie, la sediul administraţiei nu e luxul de pe lume, lucrările erau chiar necesare. Viceprimarul n-a avut motive să fie de acord. Probabil că, pentru aceste lucrări, nu au fost prevăzute şi utilajele sale, să-şi poată trage partea leului.
Cetăţeanul batjocorit
Un cetăţean al oraşului Petrila, din impozitele căruia se plătesc şi salariul viceprimarului Jurca, şi indemnizaţiile consilierilor, a cerut aleşilor locali să fie de acord ca dumnealui să achite chiria pentru păşunea Frunţi până la finalul lunii în curs. Ilie Bălănesc (domiciliat pe Birăoni, nr. 111) a cerut clemenţa consilierilor locali pentru că, până la data cererii, nu i s-au virat, pe româneşte, „banii de la Apia”. Când primeşte, omul plăteşte. Doar consilierul Temneanu a votat pentru aprobarea cererii cetăţeanului Bălănesc. Viceprimarul Jurca şi consilierii ce-i ţin isonul s-au abţinut. Opinăm că şi dl. Bălănesc, la rândul său, se va abţine să-l voteze pe viceprimarul Vasilică mai la vară, când vrea să se vadă primar. Şi, poate, chiar dl. Bălănesc şi-ai lui…
La ultimul proiect de pe Ordinea de zi au votat pentru consilierii Temneanu, Dragomir, Matei, Bălănesc şi Aleznauer. S-au abţinut consilierii Simion, Bobar, Ghiura, Ţurcaş, Boantă, Scărişoreanu, Jacotă şi – cum ne-a obişnuit – viceprimarul Jurca. Proiectul, care prevedea aprobarea normativelor proprii de cheltuieli privind acţiunile de protocol, a fost respins. Ce prevedea el? Alocarea sumei de 10.000 de lei pentru întregul an 2016. Pentru ce? Pentru ca, spre exemplu, atunci când – în interes instituţional – la Petrila soseşte vreo delegaţie, administraţia locală să aibă pe ce pune mâna.
Evident că, dacă atâta îi duce interesul public, viceprimarul Vasilică şi grupul celor 8 vor putea vota tot timpul împotrivă, sau se vor putea abţine de la a vota toate proiectele din perioada următoare, în preajma alegerilor locale. Credeţi că, în acest fel, petrilenii vor uita de blocurile construite la Petrila, de asfaltul care a îmbrăcat mai toate străzile şi străduţele oraşului, de toate realizările celui mai bun mandat (2012 – 2016) al primarului Ilie Păducel? În mod cert, NU!
Dacă va fi judecat de către cetăţeni după ceea ce a făcut în acest mandat, Ilie Păducel va fi primarul oraşului Petrila cel puţin până în 2020. Sănătate să fie!

 

Comenteaza

Comenteaza