Grafic de eșalonare și pentru primării. Primăria Petrila așteaptă taxele și impozitele pe care CEH le datorează pentru anul trecut

273

Primăria Petrila nu a dat încă în judecată Complexul Energetic Hunedoara pentru recuperarea taxelor și impozitelor aferente anului trecut, primarul Ilie Păducel susținând că în perioada următoare administrația locală va semna cu conducerea structurii hunedorene un grafic de eșalonare a datoriilor.

Complexul Energetic Hunedoara este dator și către administrațiile locale, primarul orașului Petrila susținând la începutul acestui an că va da în judecată complexul hunedorean care nu și-a achitat în totalitate taxele și impozitele aferente anului 2014.

Primăria Petrila nu s-a adresat încă instanței, primarul Ilie Păducel, declarând, miercuri, pentru Gazeta de Dimineață, că în urma discuțiilor purtat cu noua conducere a complexului s-a ajuns la soluția semnării unui grafic de eșalonare a datoriilor.

”Am făcut adrese și la CEH și la minister, am discutat și cu noul director general. Ni s-a promis că va fi întocmit un grafic de eșalonare al datoriilor pe care complexul le are către Primăria Petrila”, a spus Ilie Păducel.

Conducerea Primăriei Petrila susține că structura energetică hunedoreană nu și-a achitat taxele și impozitele aferente anului 2014 în totalitate, restanțele fiind de 3 miliarde de lei vechi.

Primarul spunea că banii pe care CEH-ul trebuie să îi plătească la bugetul local sunt importanți în condițiile în care toate primăriile din Valea Jiului își fundamentează bugetul de venituri și cheltuieli și pe baza sumelor pe care le au de primit de la unitățile miniere.

Primarul susține că în cazul în care CEH-ul nu își va achita datoriile, va apela la măsurile legale.

Amintim că anul trecut, CEH a plătit Primăriei Lupeni, condusă de Cornel Resmeriţă, în avans sumele aferente impozitelor pe clădiri pentru că primarul nu avea bani pentru salariile angajaţilor. Atunci Aurel Niculescu (director general la acea vreme), care se afla în China, a precizat pentru GDD că iniţiativa i-a aparţinut lui Nicolae Drăgoi care era director general adjunct. Drăgoi a fost susţinut în funcţie de deputatul PSD Cristian Resmeriţă, fiul primarului din Lupeni.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza