Grevă spontană la Mina Lonea

273

Circa 70 de mineri de la EM Lonea, respectiv întreg schimbul trei, au refuzat să coboare în subteran, ieri seară, şi ameninţă că vor picheta sediul Complexului Energetic Hunedoara.
Oamenii sunt nemulţumiţi că nu le-au intrat primele de sărbători şi vor să discute cu şefii din minerit, pentru a afla motivele pentru care nu au banii în cont. Mulţi ortaci s-au dus acasă după liderul de sindicat, acesta fiind liber, pentru a cere o întrevedere cu conducerea CEH. După discuţii cu conducerea, oamenii au decis să coboare, totuşi, la schimbul trei. Liderul de sindicat Vasile Păduraru a negociat cu directorul general al CEH, Constantin Jujan, iar acesta le-a dat asigurări că va găsi o rezolvare în privinţa primelor pe care ortacii ar trebui să le primească. În urma negocierilor ar urma să se stabilească şi cuantumul acestor prime de Paşti.
O altă nemulţumire a minerilor a fost legată de tichetele pe care le primesc lunar şi care încă nu au ajuns la ei. Schimbul trei al minei Lonea a coborât în subteran, iar la ora 22 aşteptau veşti de la lider, aceştia fiind de acord ca până la acea oră conducerea CEH să vină cu angajamente cum că-şi va respecta promisiunile şi va stabili cuantumul primelor. Tot ieri noapte, în funcţie de răspuns, minerii urmau să se decidă dacă vor rămâne blocaţi în subteran, iar schimbul 4 va coborî şi va protesta alături de ei sau vor ieşi toţi din mină şi vor picheta sediul Complexului Energetic Hunedoara.

Maximilian Gânju

Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Comenteaza

Comenteaza