Hunedorenii își vor primi în această lună pensiile în avans

249

Pensionarii din județul Hunedoara, și nu numai, își vor primi mai repede banii în această lună, pentru a nu-i prinde sărbătorile fără să-și fi cumpărat cele necesare. Ministerul Muncii le vine în ajutor, pentru a-și putea achiziționa din timp produsele necesare pentru sărbătorile pascale.

„Pensionarii vor primi pensile până în data de 18 aprilie, pentru a putea să-și cumpere cele necesare de sărbători. Această activitate pe care Guvernul a propus-o  va fi una benefică pentru pensionari, s-a discutat și cu băncile și pensionarii își vor primi pensiile cu două –trei zile mai repede decât data obișnuită”, a declarat Ilie Toma, directorul Casei Județene de Pensii Hunedoara.

În mod normal pensionarii ar fi trebuit să-și primească pensiile după data de 20 aprilie, dar având în vedere faptul că sărbătoarea Paștilor este în data de 20, aceștia nu ar fi avut bani de sărbători.  Astfel ministrul Muncii, Rovana Plumb, a propus Guvernului să plătească mai repede pensiile aferente lunii aprilie.

Chiar și „proaspeții” pensionari vor primi pensiile anticipat, mai exact pe data de 29 a lunii în curs, cu două zile înainte de data normală.

Nu este prima dată când se schimbă data la care pensionarii își primesc pensiile mai repede. Anul trecut, în pragul sărbătorilor de iarnă, a fost o situație similară.

Iulia BĂLUȘĂ

 

 

 

Comenteaza

Comenteaza