Ilie Păducel, primarul Petrilei: / „Cele câteva mici probleme care mai există, vor fi remediate în această lună”

272
de Corneliu BRAN
Astăzi începe şcoala. De la primarul Ilie Păducel am aflat situaţia unităţilor de învăţământ de pe raza oraşului Petrila.
„Joi dimineaţa am avut o şedinţă de analiză cu conducerile de unităţi şcolare. În calitate de primar am repartizat pentru fiecare liceu, şcoală şi grădiniţă de pe raza localităţii câteun responsabil din partea primăriei, oameni care s-au interesat şi au aflat care sunt problemele întâmpinate. De la ei am ştiut pas cu pas care e situaţia şi unde trebuie să intervenim. Cu echipa noastră de muncitori, electricieni şi instalatori şi cu maistrul Ştefan am asigurat ca la toate unităţile şcolare să fie cosită iarba din curte, să fie reparat gardul, mobilierul şi jocurile de la locurile de joacă, să fie reparate instalaţiile electrice şi sanitare. De asemenea, conducerile şcolilor şi grădiniţelor s-au ocupat în această vară de igieni­zarea sălilor de clasă şi a toaletelor, precum şi de alte mici reparaţii necesare funcţionării în condiţii optime a procesului de învăţământ în noul an şcolar. Recunosc, în urma analizei de joi, s-a constatat că mai sunt mici proble­me la zi, dar care vor fi remediate în decursul acestei luni, mă gândesc aici la finalizarea lucrărilor de asfaltare a terenului de sport de la Şcoala Gimnazială nr. 6 (operaţiune începută şi care se va finaliza în prima săptămână de şcoală), punerea în funcţiune – cu acte în regulă – a centralei termice a clădirii grădiniţei (tot de la Şcoala Gimnazială nr. 6). La ora la care vorbim, nu sunt alte probleme. De aceea sunt optimist în ceea ce priveşte începerea noului an şcolar. Cred, sincer, că elevii noştri au condiţii demne de învăţământ, iar noi, nu ne culcăm pe-o ureche – cum se spune. An de an continuăm procesul de modernizare şi de reparaţii a clădirilor ce aparţin unităţilor de învăţământ de pe întreaga rază a localităţii, aşa cum am făcut-o în fiecare an de când sunt primarul acestei localităţi”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.
În ceea ce priveşte azi, la deschiderea anului şcolar, edilul petrilean ne-a confirmat faptul că va fi prezent „la cel puţin trei acţiuni legate de eveniment, de la trei şcoli: Şcoala Gimnazială nr. 2, la liceu şi la o altă şcoală ce urmează s-o stabilesc în programul meu”.

Comenteaza

Comenteaza